Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift St.-Jacobiparochie

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in St.-Jacobiparochie vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Zodoende kunt u zorgeloos en moeiteloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op Trapliftexpert.nl bekijkt u uitgebreide tips wat betreft trapliften. Onze experts geven tips over soorten liften, technische details, de onkosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Uiteraard kan men gelijk en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Waadhoeke.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zonder risico en op een comfortabele manier de trap op en af.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2300 oplopend tot 8400, inclusief montage.
 • In enkele gevallen heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteWaadhoeke | Fabrikanten en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9079
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift St.-Jacobiparochie februari 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: de vorm van uw trap maar ook door de extra opties die u kiest. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met meerdere bochten stijgen de kosten. Daarbovenop moet u rekenen op een meerprijs voor opties zoals een luxe stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.800.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er vanaf €5.850.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.250 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een klaprail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in folders. Deze goedkope basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder vindt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten plaatsen van een traplift in St.-Jacobiparochie. De vorm van uw trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.350€1.550 – €2.1501/2 dag
Eén bocht€5.000 – €9.200€2.700 – €6.0001/2 dag
2 bochten€6.250 – €10.400€4.200 – €7.900Hele dag
Draaiende trap€8.450 – €12.300€4.900 – €10.800Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in St.-Jacobiparochie.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in St.-Jacobiparochie kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte systemen worden gereviseerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Daarmee bespaart u tot wel 35% – 60% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Veel showrooms kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-st-jacobiparochie-9079

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit artikel werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. Veel systemen beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Overigens kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Verschillende soorten trapliften + advies

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor ieder huishouden zal worden gekeken naar een passend model. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in St.-Jacobiparochie voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Voorts kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er zit dus relatief weinig werk in. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.450 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.900 incl. installatie. Dit model kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €9.750. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en optionele extra’s zoals een opklapbare rail.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. Rondom de stoel zit een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze lift werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze modellen kosten al snel €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Waadhoeke via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen via de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Waadhoeke. Ouderen en andere hulpbehoevenden die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent komt bij u thuis en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Waadhoeke (https://www.waadhoeke.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur zoekt uit of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (we zien vaak drempels of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn krijgt u gegevens over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt hierbij een systeem laten monteren dat past bij uw individuele situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer weten of snel aan de slag met een aanvraag? In onderstaand schema vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Harlingerweg 18
 • 8800 AB, Waadhoeke
 • Website: www.waadhoeke.nl
 • E-mail: info@waadhoeke.nl
 • Telefoonnummer: 517380380

Overige vergoedingen
Los van de traplift WMO St.-Jacobiparochie bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of diverse trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u geschikte opties demonstreren en informeert welk type lift past aansluit op uw wensenlijstje en budget. Veel van de verkooppunten hanteren verschillende merken en modellen. In het onderstaande overzicht vindt u verkooppunten en fabrikanten die ook leveren in St.-Jacobiparochie.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenGratis advies aan huis
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in St.-Jacobiparochie.

Professionele merken
In uw regio zijn 5 erkende traplift bouwers met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift bouwers waarborgen een vlotte levertijd en gunstige servicecontracten. Vaak kunt u hier ook een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het schema hieronder staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit vijf professionele fabrikanten Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Strobbe, Extrema, Platinum, Triwa. Betrouwbare installateurs van de genoemde merken zijn Vegro, RecentLift, 123traplift, Smienk, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het vinden van een prettige huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak kan de installatie van een traplift in St.-Jacobiparochie binnen een paar weken plaatsvinden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle onderdelen worden grondig getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Acorn & Extrema verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in St.-Jacobiparochie is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in St.-Jacobiparochie werkt met een maximale draagkracht in KG. In veel gevallen wisselt dat tussen de 130 KG & 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de uitvoeringen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke type woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Zodoende opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie