Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Damwâld

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Damwâld biedt uitkomst! Een groot deel van de ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor een stoellift. Op die manier kunt u zorgeloos en probleemloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze site vindt u nuttige informatie wat betreft trapliften. U leest hier alles over soorten liften, de werking, de totale kosten, de WMO en andere vergoedingen en populaire leveranciers. Uiteraard kan men gelijk en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten in de regio Dantumadiel.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Met een veilig gevoel en op een eenvoudige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift te koop.
 • De uiteindelijke kosten variëren tussen €1650 en €9600, inclusief montage.
 • Soms heeft u recht op een traplift op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Dantumadiel | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9104
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftHandicare 2000

Kosten traplift Damwâld maart 2023

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs wordt bepaald door twee aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het plaatsen van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Mogelijk geldt er een meerprijs voor opties zoals een groter zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.450.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al voor €6.300.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.150 inclusief installatie.
 • Extra opties als een vierpuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV aanbiedingen. Deze voordelige vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder bieden wij een inschatting van de kosten van het laten installeren van een traplift in Damwâld. Uw trapsituatie gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.600€1.700 – €2.1004,5 uur
1 bocht€4.500 – €8.400€3.500 – €6.0004,5 uur
Twee bochten€6.050 – €11.400€3.650 – €7.3006 uur
Draaiende trap€8.400 – €12.100€5.350 – €9.800Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Damwâld.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Damwâld is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden gereviseerd en bieden ook gewoon garantie. Daarmee bespaart u gemakkelijk 45% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien is recycling goed voor het milieu. Flink wat showrooms hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-damwald-9104

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een oplossing als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Zo’n rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Dan kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste stoelliften beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Overigens kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Damwâld voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Verder kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.600 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit heeft als gevolg hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.200 inclusief montage. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.000. De prijs hangt af van het aantal bochten en optionele extra’s zoals een driepuntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit model is uitstekend bestendig tegen vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire aanbieder die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze modellen zijn te koop v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Dantumadiel d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Interesse in deze woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Dantumadiel. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode veilig en prettig in uw eigen huis te blijven wonen. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Dantumadiel (https://www.dantumadiel.frl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U bespreekt waar de behoefte ligt om langer in de eigen woning te blijven wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur analyseert of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (dat komt dan door hoogteverschillen of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment ontvangt u documentatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura en PGB budget
Indien u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) of een PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt dan zelf een stoellift laten monteren die in lijn is met uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of snel aan de slag met een aanvraag? Bijgaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hynsteblom 4
 • 9104 BR, Dantumadiel
 • Website: www.dantumadiel.frl
 • E-mailadres: post@dantumadiel.eu
 • Telefoonnummer: 140511

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Damwâld vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor woningeigenaren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een uitgebreid advies of verschillende trapliften uitproberen? Bezoek dan een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u geschikte systemen demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk systeem past bij uw trap, situatie en budget. Veel van de aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In het overzicht hieronder bieden wij merken en winkels die ook kunnen leveren in Damwâld.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Damwâld.

Geschikte merken
In Nederland zijn vijf erkende producenten actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift fabrikanten focussen zich op een snelle montage en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In de volgende tabel treft u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn meerdere geschikte merken Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Strobbe, Extrema, Platinum, Heymer. Populaire adviseurs van dergelijke merken zijn Vegro, Smienk, PractiComfort, TipTop, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het uitkiezen van een passende huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Damwâld al binnen 2 weken gebeuren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de regel wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden goed getest om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals Minivator + Extrema hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijv. de Triwa TR 10.

Wat kost het om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Damwâld is relatief duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Damwâld hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal schommelt dat tussen de 105 KG & 150 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar de stoelen in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als aanvulling voor deze huizen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo blijft u lift gewoon goed werken in elk type weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie