Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wytgaard

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Wytgaard kan u daarbij helpen! Steeds meer bejaarden en mensen met medische beperkingen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u weer zelf en zonder moeite van uw hele huis genieten. Op de traplift-vergelijker vindt u handige adviezen betreffende trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende soorten liften die er zijn, een technische beschrijving, de verwachte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en populaire leveranciers. Daarnaast kan men gelijk en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Leeuwarden.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Op een betrouwbare en plezante manier van uw hele huis genieten.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift mogelijk.
 • De totale kosten schatten we in tussen c.a. €2350 tot wel €9300, inclusief montage.
 • In enkele gevallen ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Leeuwarden | Merken en leveranciers | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9089
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftStannah Solus

Kosten traplift Wytgaard februari 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs hangt af van 2 factoren: het type trap en extra opties zoals een automatische voetenplank. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap is het prijskaartje heel anders. Normaal gesproken worden er toeslagen gerekend voor upgrades als een stabieler zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.600.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €5.900.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.150 inclusief installatie.
 • Opties zoals een klaprail worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamefolders. Deze gunstige vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder bieden wij de huidige prijzen van het plaatsen van een traplift in Wytgaard. Uw trapsituatie vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.900€1.800 – €2.300Dagdeel
1 bocht€5.250 – €9.600€3.200 – €6.200Dagdeel
Twee bochten€6.200 – €11.600€3.550 – €7.2006 uur
Wenteltrap€8.050 – €14.300€4.650 – €9.4006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Wytgaard.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Wytgaard is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden gereviseerd en worden onder garantie geleverd. Zo bespaart u al snel 40% – 45% op de aanschafwaarde. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer aanbieders hebben een ruim aanbod met 2de-hands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met de expert bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-wytgaard-9089

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Zo’n rail wordt gemonteerd aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Dan kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De lift heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Veel types hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste systemen kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor ieder huishouden bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Wytgaard voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.750 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit resulteert in hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.250 inclusief installatie. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.500. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en aanvullende opties als een meedraaiende stoel.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten is dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze variant heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften kosten al gauw €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leeuwarden door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Leeuwarden. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent maakt een goede analyse en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en veilig en prettig in uw huis te wonen. Door de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Leeuwarden (https://www.leeuwarden.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent verkent of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk aan hoogteverschillen of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding blijkt dan een passende oplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u documenten over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. Dit geeft meer vrijheid. U mag een model aanschaffen die voldoet aan uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Meer weten of gelijk een aanvraag indienen? Hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Archipelweg 111
 • 8921 TH, Leeuwarden
 • Website: www.leeuwarden.nl
 • E-mail: fryslan@mozaak.nl
 • Telefoonnummer: 0881011700

Andere vormen van subsidie
Na de traplift WMO Wytgaard vinden we nog meer subsidieregelingen waar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een afspraak maken of diverse trapliften uitproberen? Maak dan een afspraak bij een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere liften tonen en informeert welk type lift past aansluit op uw wensen en budget. Een groot deel van de aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder bieden wij aanbieders en merken die ook actief zijn in Wytgaard.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Wytgaard.

Bekende merken
In ons land zijn 5 goede traplift bouwers met eigen labels. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten bieden een korte installatietijd en gunstige servicecontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het schema hieronder staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaGoede onderhoudscontracten
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn een aantal geschikte fabrikanten Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens worden er ook producten verkocht van Extrema, Minivator, Platinum, Strobbe, Triwa. Populaire (tweedehands) aanbieders van deze merken zijn o.a. Smienk, TipTop, RecentLift, Vegro, PractiComfort.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een betrouwbare expert geeft tips en advies voor het uitzoeken van een goede huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Wytgaard in zo’n 2 – 3 weken worden afgehandeld.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de regel is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als Triwa & Extrema verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Handicare 2000.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Wytgaard is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Wytgaard verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. In de regel fluctueert dat tussen de 125 KG – 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over de opties die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Als aanvulling voor deze type woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie