Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hempens

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? De traplift in Hempens biedt uitkomst! Een groot aantal ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Zodoende kan men zonder zorgen en zonder moeite naar boven en naar beneden. Op deze website bekijkt u uitgebreide informatie betreffende trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over velerlei liften en producten, hoe het werkt, de kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over tweedehands modellen. Daarnaast kunt u gratis en zonder moeite een offerte laten opstellen bij verschillende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Leeuwarden.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Risicoloos en op een plezante manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €1850 tot wel €9600, incl. installatie.
 • Soms worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteLeeuwarden | Fabrikanten en monteurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9086
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftStannah Siena

Kosten traplift Hempens februari 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs hangt af van 2 zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. In het geval van 1 of meer bochten is het prijskaartje heel anders. Daarbovenop geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.850.
 • Een simpele lift met één bocht start bij €5.900.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.450 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een verlichte voetenplank worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. Hieronder treft u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten plaatsen van een traplift in Hempens. Het aantal bochten is allesbepalend voor het basistarief.

TypeNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.750€1.700 – €2.1504 uur
Eén bocht€4.600 – €9.600€3.500 – €6.800halve dag
Meerdere bochten€5.700 – €11.000€4.100 – €7.500Eén dag
Wenteltrap€7.600 – €14.300€4.800 – €10.3006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Hempens.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Hempens is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden uitgebreid gecontroleerd en bieden ook gewoon garantie. Op deze manier bespaart u zo 40% – 45% vergeleken met een nieuw model. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat leveranciers hebben op dit moment diverse tweedehandse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-hempens-9086

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze speciale rails wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. U bedient de lift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit model werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste types beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Overigens kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke trap wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs zijn er 2 soorten: stoelliften in Hempens voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Bovendien verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.500 incl. installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in hogere tarieven en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.100 incl. installatie. De rails is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een luxe stoel.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor opgewassen tegenextreem weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende leverancier die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze modellen kosten al snel €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leeuwarden met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op deze woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Leeuwarden. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur checkt uw prive-omstandigheden en beslist of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent comfortabel in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Leeuwarden (https://www.leeuwarden.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U bespreekt aan welke artikelen u behoefte heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent gaat na of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna ontvangt u informatie over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) en het PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag hierbij een type laten monteren die rijmt met uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of snel een aanvraag indienen? In onderstaand schema leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Archipelweg 111
 • 8921 TH, Leeuwarden
 • Website: www.leeuwarden.nl
 • E-mailadres: fryslan@mozaak.nl
 • Telefoonnummer: 0881011700

Zijn er nog meer vergoedingen?
Behalve de traplift WMO Hempens subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor ouderen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of verschillende trapliften onder de loep nemen? Het meest praktische is een winkel of showroom gevestigd in de regio. Een getrainde specialist kan u passende opties tonen en adviseert welke uitvoering matcht met de situatie en het budget. Het gros van de winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder bieden wij winkels en producenten die ook leveren in Hempens.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Hempens.

Professionele merken
In ons land zijn vijf professionele producenten actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten hanteren een korte levertijd en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het overzicht hieronder staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit diverse populaire ontwikkelaars De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij zijn er nog wat minder bekende merken als Triwa, Extrema, Minivator, Heymer, Strobbe. Betrouwbare adviseurs van deze modellen zijn Smienk, PractiComfort, Vegro, TipTop, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een ervaren adviseur helpt u graag bij het aanschaffen van een prettige huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Hempens binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Standaard wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als Handicare + Heymer verschaffen een groot aanbod 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Levant classic.

Is het slim om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Hempens is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Hempens benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de basis valt dit binnen een marge van 125 KG & 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de modellen bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als extra service bij deze situaties is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie