Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Teerns

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Teerns vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Met zo’n lift kunt u veilig en moeiteloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Aan de hand van deze website bekijkt u belangrijke specificaties wat betreft trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het technisch werkt, de geschatte kosten, info over de WMO/PGB en specifieke info over rolstoelliften. Meer info? Dan kunt u zonder kosten en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Leeuwarden.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Zorgeloos en op een gemakkelijke manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen schommelen tussen €2000 tot zo’n €8500, inclusief installatie.
 • Soms worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteLeeuwarden | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9085
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftOtolift Parallel

Kosten traplift Teerns december 2023

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs hangt af van 2 onderdelen: soort trap (recht of met bochten) en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een lift plaatsen op een rechte trap is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Tevens moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een extra afstandsbediening.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.700.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.250.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.000 inclusief installatie.
 • Extra opties als een vijfpuntsgordel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamespotjes. Deze goedkope vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel treft u een inschatting van de kosten van het installeren van een traplift in Teerns. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.500€1.800 – €2.150halve dag
1 bocht€4.850 – €8.600€2.850 – €6.3004,5 uur
Twee bochten€6.550 – €11.200€4.050 – €7.800Eén dag
Spiltrap€8.000 – €13.600€4.650 – €10.300Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Teerns.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Teerns is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden goed getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Daarmee bespaart u zo 40% – 45% op de aanschafwaarde. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. De meeste showrooms kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede gebruikte modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-teerns-9085

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Bijna alle types beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste liften kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Elk geval is anders. Voor iedere woning en elk budget bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Teerns voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens zijn er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.250 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor duurdere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.050 inclusief plaatsing. Dit type kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en aanvullende opties als een hoofdsteun.

Traplift geschikt voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers. Dit speciale model heeft een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede aanbieder die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften zijn te koop v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leeuwarden d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u recht op een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Leeuwarden. Burgers die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Hiervoor draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en beoordeelt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode veilig en prettig uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Leeuwarden (https://www.leeuwarden.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U indiceert wat u precies nodig heeft om veilig en zelfstandig te wonen. In sommige gevallen wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur gaat na of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dikwijls een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend bieden ze u aanvullende info over hoe u geholpen wordt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt nu een type uitkiezen die in lijn is met uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of direct een WMO-voorziening aanvragen? In de box hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Archipelweg 111
 • 8921 TH, Leeuwarden
 • Website: www.leeuwarden.nl
 • E-mail: fryslan@mozaak.nl
 • Telefoonnummer: 0881011700

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Teerns zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften onder de loep nemen? Bezoek dan een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u een aantal uitvoeringen laten zien en vertelt welke uitvoering in lijn is met uw wensen, eisen en budget. Een groot deel van de showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In de volgende tabel staan leveranciers en merken die ook werkzaam zijn in Teerns.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Teerns.

Goede merken
In Nederland zijn een aantal bekende producenten met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift fabrikanten focussen zich op een snelle levertijd en uitstekende service. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2023
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden een aantal erkende merken Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Bovendien worden er ook producten verkocht van Heymer, Platinum, Triwa, Minivator, Extrema. Bekende (2e hands) leveranciers van de genoemde merken zijn PractiComfort, TipTop, 123traplift, Smienk, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een betrouwbare expert zal u bijstaan bij het aanschaffen van de beste huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de trap op te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Teerns al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak is het railsysteem 100% nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden goed getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Platinum of Smienk beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Levant classic.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Teerns is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Teerns werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de regel schommelt dat tussen de 120 KG – 175 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar de modellen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Speciaal voor dit soort type woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie