Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Snakkerburen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Snakkerburen maakt het mogelijk! Steeds meer ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kan men zonder zorgen en op een prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen. Aan de hand van deze website treft u handige informatie ten aanzien van trapliften. Onze experts geven tips over allerlei modellen liften, hoe het technisch werkt, de montagekosten, de overheidsregelingen (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Bovendien kunt u ook meteen en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Leeuwarden.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Zonder risico en op een comfortabele manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €1550 tot maar liefst €9000, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden wordt de traplift vergoed vanuit de WMO.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Leeuwarden | Fabrikanten en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9083
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftOtolift Two

Kosten traplift Snakkerburen maart 2023

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs hangt af van 2 aspecten: het soort trap en extra opties. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. In het geval van 1 of meer bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Bovendien komen er additionele kosten bij voor extra’s zoals een automatische draaizitting.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.200.
 • Een stoellift met één bocht is er al vanaf €5.950.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.150 incl. montage.
 • Extra upgrades zoals een parkeerbocht worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in flyers. Deze basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. Hieronder vindt u de richtprijs van het laten installeren van een traplift in Snakkerburen. Het aantal bochten is allesbepalend voor het basistarief.

SoortNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.650€1.700 – €2.3503,5 uur
1 bocht€5.500 – €8.400€2.550 – €6.5001/2 dag
Twee bochten€6.000 – €10.200€3.950 – €7.100Hele dag
Wenteltrap€8.450 – €13.500€5.000 – €10.000Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Snakkerburen.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Snakkerburen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden grondig getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Dan bespaart u zo 45% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de verkooppunten kunnen u ook helpen aan 2de-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-snakkerburen-9083

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is vooral handig wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit product heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste stoelliften beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. In de regel kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Er is een lift voor elke trap.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is weer anders. Voor elke situatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Snakkerburen voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Tevens bestaan er innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.650 inclusief montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere tarieven en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.300 incl. plaatsing. De constructie past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €10.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en eventuele extra opties zoals een parkeerbocht.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel. Dit type beschikt over een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften kosten al snel €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leeuwarden via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u belang bij woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Leeuwarden. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die essentieel zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn comfortabel in uw huis te wonen. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Leeuwarden (https://www.leeuwarden.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U deelt wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert verkent of de traplift een langdurige oplossing is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (onder andere door drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u informatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) en het PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type aanschaffen die matcht met uw eisen en wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of meteen een WMO-melding doen? Hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Archipelweg 111
 • 8921 TH, Leeuwarden
 • Website: www.leeuwarden.nl
 • E-mail: fryslan@mozaak.nl
 • Telefoonnummer: 0881011700

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Snakkerburen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor woningeigenaren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een afspraak maken of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Handig is dan een dealer of leverancier in de regio. Een betrouwbare expert kan u passende stoelliften demonstreren en adviseert u over welk systeem rijmt met uw wensen en budget. De meeste winkels verkopen diverse merken. In de tabel hieronder bieden wij fabrikanten en dealers die ook liften plaatsen in Snakkerburen.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Snakkerburen.

Populaire merken
In Nederland zijn een aantal professionele ontwikkelaars aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars focussen zich op een korte levertijd en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftInnovatief en compact design
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaGoede onderhoudscontracten
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden 5 geschikte ontwikkelaars Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Minivator, Triwa, Extrema, Platinum. Erkende (2e hands) leveranciers van de genoemde merken zijn RecentLift, 123traplift, TipTop, Smienk, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een ervaren adviseur zal u bijstaan bij het kopen van een fijne huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Snakkerburen in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Standaard wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Stannah of RecentLift beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Levant.

Is het slim om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Snakkerburen is behoorlijk duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Snakkerburen hanteert een maximaal gewicht in kilogram. In de basis wisselt dat tussen de 135 KG & 140 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de constructies die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Als aanvulling voor deze woningtypes bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie