Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Swichum

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Swichum maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking plaatsen een stoellift in hun appartement. Zodoende kunt u zonder risico en zeer eenvoudig de trap op en af. Via onze vergelijker bieden wij bruikbare gegevens wat betreft trapliften. Onze medewerkers lichten u in over allerlei modellen liften, de werking, de onkosten, de overheidsregelingen (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarbovenop kunt u online een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Leeuwarden.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Zorgeloos en op een prettige manier de trap op en af.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een passende traplift.
 • De uiteindelijke kosten schommelen tussen €1550 en €9200, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteLeeuwarden | Merken en installateurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9087
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftStannah Starla

Kosten traplift Swichum februari 2024

U weet het zeker: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs wordt bepaald door 2 zaken: het type trap en de gewenste opties. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Bovendien komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een andere kleur rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.600.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €5.750.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.500 of zelfs nog meer.
 • Extra opties als een automatische schuifrail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de onderstaande tabel vindt u indicatieve prijzen van het plaatsen van een traplift in Swichum. Het valt direct op: het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.400€1.850 – €2.1504,5 uur
1 bocht€5.150 – €9.500€3.450 – €6.500Dagdeel
Twee bochten€5.700 – €10.100€4.100 – €7.600Hele dag
Draaiende trap€7.550 – €12.300€4.900 – €10.9005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Swichum.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Swichum is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen snel worden geleverd. Daarmee bespaart u eenvoudig 35% – 60% op de nieuwprijs. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de merken bieden een assortiment met 2de-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-swichum-9087

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. U kan deze stoel besturen met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Dan drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel merken hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste types kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is weer anders. Voor elke gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Swichum voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Bovendien bestaan er oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.100 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.250 inclusief montage. Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €8.500. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een luxe stoel.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze variant heeft een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen worden aangeboden v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leeuwarden door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Leeuwarden. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode op een veilige manier in uw huis te wonen. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Leeuwarden (https://www.leeuwarden.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U noteert welke hulpmiddelen u wenst om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (met zaken als drempels of smalle deuren). De verhuisvergoeding is regelmatig iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u details over hoe u geholpen wordt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U kunt hierbij een type aanschaffen die in lijn is met uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of wilt u beginnen met de aanvraagprocedure? In onderstaand schema leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Archipelweg 111
 • 8921 TH, Leeuwarden
 • Website: www.leeuwarden.nl
 • E-mailadres: fryslan@mozaak.nl
 • Telefoonnummer: 0881011700

Andere subsidie/vergoeding
Naast de traplift WMO Swichum lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een subsidie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door particulieren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? In dat geval adviseren wij een adviespunt of winkel in de regio. Een productspecialist kan u een aantal modellen laten zien en informeert welk merk/model voldoet aan uw wensenlijstje en budget. Veel van de winkeliers hebben een divers aanbod. In het overzicht hieronder treft u leveranciers en merken die ook liften installeren in Swichum.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Swichum.

Populaire merken
In ons land zijn verschillende geschikte traplift bouwers met eigen labels. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze leveranciers garanderen een snelle levertijd en vakkundige service medewerkers. Vaak kunt u hier ook een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit verschillende bekende traplift bouwers Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Triwa, Heymer, Strobbe, Platinum. Populaire aanbieders van bovengenoemde merken zijn Vegro, TipTop, Smienk, RecentLift, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een erkende adviseur kan u helpen met het uitkiezen van een goede huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Swichum binnen één tot twee weken mogelijk worden gemaakt.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. In de regel is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals Triwa of RecentLift beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 80.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Swichum is zeker niet voordeliger. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Swichum verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. In de regel schommelt dat tussen de 100 KG en 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de constructies die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze gevallen bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie