Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Dokkum

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Dokkum kan u daarbij helpen! Een groot aantal senioren en mindervaliden kiezen voor het gemak van de stoellift. Met zo’n lift kunt u veilig en zeer eenvoudig weer op de bovenverdieping komen. Op deze site vindt u handige specificaties m.b.t. trapliften. Wij bieden handige info over diverse lift types, een technische beschrijving, de kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Daarbovenop kunt u heel eenvoudig en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Noardeast-Fryslân.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zonder gevaar en op een prettige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €1550 tot zo’n €10000, incl. plaatsing.
 • Soms wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteNoardeast-Fryslân | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9101
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare 1000

Kosten traplift Dokkum juli 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een luxe stoel. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap kost het minste werk en dus ook het voordeligst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Bovendien bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een automatische draaizitting.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.750.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €6.300.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.200 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een meedraaiende stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in flyers. Deze lokkertjes hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In deze tabel treft u de adviesprijzen van het plaatsen van een traplift in Dokkum. Het aantal bochten is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.250€1.800 – €2.3004,5 uur
1 bocht€5.450 – €9.900€3.000 – €5.4005 uur
2 bochten€5.700 – €10.100€3.550 – €7.5005,5 uur
Draaiende trap€7.500 – €13.200€4.750 – €9.0005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Dokkum.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Dokkum is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden grondig nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Daarmee bespaart u gemakkelijk 50% – 60% op de aankoopprijs. Daarnaast is dat een duurzame investering. De meeste aanbieders hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-hands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-dokkum-9101

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dat railsysteem wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Vaak hoeft er niet geboord te worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste types hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Doorgaans kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elk geval is anders. Voor ieder huishouden zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Dokkum voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Tevens onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.100 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.950 incl. installatie. De constructie kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en eventuele extra opties zoals een noodbatterij.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De krachtige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte firma die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen kosten al snel €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân binnen de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent komt bij u thuis en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang op een veilige manier thuis te blijven wonen. Middels de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U indiceert wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur gaat na of de traplift een werkbare oplossing is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijvoorbeeld door opstapjes of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u aanvullende info over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura en PGB budget
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag nu een lift selecteren dat past bij uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of meteen een WMO-voorziening aanvragen? In de box hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Koningstraat 13
 • 9101 LP, Noardeast-Fryslân
 • Website: www.noardeast-fryslan.nl
 • E-mailadres: info@noardeast-fryslan.nl
 • Telefoonnummer: 0519298888

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Dokkum onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor gezinnen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? In dat geval adviseren wij een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een productspecialist kan u een aantal mogelijkheden laten zien en adviseert welk soort lift matcht met uw wensenlijstje en budget. Een groot deel van de showrooms bieden meerdere merken aan. In de onderstaande tabel bekijkt u winkels en producenten die ook liften installeren in Dokkum.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Dokkum.

Populaire merken
In uw regio zijn een aantal goede traplift fabrikanten werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift fabrikanten hanteren een snelle levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel bieden wij de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit vijf betrouwbare merken Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Minivator, Strobbe, Heymer, Triwa. Erkende specialisten van dergelijke merken zijn RecentLift, Smienk, TipTop, PractiComfort, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een ervaren adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van een prettige huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Dokkum binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de motor worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Handicare en Strobbe hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Handicare 1000.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Dokkum is niet heel goedkoop. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Dokkum benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. Vaak fluctueert dat tussen de 130 KG – 170 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de constructies die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort huizen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie