Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wyns

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Wyns biedt uitkomst! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kopen een speciale stoellift voor thuis. Op deze manier kunt u weer zelf en zonder enige inspanning uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze website bieden wij uitgebreide gegevens inzake trapliften. Wij vertellen u meer over soorten liften, de unieke werking, de montagekosten, info over de WMO/PGB en specifieke info over rolstoelliften. Ook kunt u gratis en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Tytsjerksteradiel.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Op een veilige en plezierige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €2000 tot zo’n €9900, inclusief montage.
 • In enkele gevallen worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Traplift keuzeadvies | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteTytsjerksteradiel | Merken en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9091
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare 950

Kosten traplift Wyns december 2023

U hebt de keuze gemaakt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs is afhankelijk van twee factoren: het soort trap en extra opties zoals een draaifunctie. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Tevens zijn er extra kosten voor extra opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.400.
 • Een lift die 1 bocht door moet vindt u al vanaf €6.400.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.650 of meer.
 • Extra’s zoals een vierpuntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de tabel hieronder bieden wij de richtprijzen van het installeren van een traplift in Wyns. Het trap type is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.950€1.650 – €2.150Dagdeel
Eén bocht€4.750 – €8.400€2.500 – €5.7005 uur
2 bochten€5.950 – €10.100€3.750 – €7.5006 uur
Wenteltrap€8.100 – €14.100€4.650 – €9.5001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Wyns.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Wyns kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden grondig getest en kunnen supersnel worden geleverd. Zodoende bespaart u eenvoudig 50% op de nieuwprijs. Uiteraard is dat een duurzame investering. Flink wat aanbieders hebben een ruim aanbod met 2de-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-wyns-9091

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Het railsysteem wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel producten hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste liften kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elke woning zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Wyns voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Ook bestaan er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.700 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg extra onkosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.050 inclusief montage. De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.750. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en optionele upgrades zoals een opklapbare rail.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan erg handig. Dit model is uitstekend bestendig tegen extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelgebruikers. Dit model wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tytsjerksteradiel met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u ook profiteren van een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Tytsjerksteradiel. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent maakt een afspraak en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode veilig en prettig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Tytsjerksteradiel (https://www.t-diel.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U indiceert welke hulpmiddelen u wenst om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert onderzoekt of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijv. drempels of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak een passende oplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment ontvangt u details over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een individueel PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U kunt nu een type aanschaffen die in lijn is met uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Meer weten of direct aanmelden voor de WMO? In de grijze box checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisweg 7
 • 9251 GH, Tytsjerksteradiel
 • Website: www.t-diel.nl
 • E-mailadres: stip@t-diel.nl
 • Telefoonnummer: 140511

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Wyns lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen ondersteuning in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op consumenten die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften uitproberen? Maak dan een afspraak bij een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u meerdere mogelijkheden laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk systeem rijmt met uw budget en situatie. De meeste winkels hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel vindt u winkels en producenten die ook liften monteren in Wyns.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Wyns.

Geschikte merken
In uw omgeving zijn diverse betrouwbare ontwikkelaars werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten staan voor een snelle levering een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt hier direct een traplift kopen. In de tabel hieronder bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftInnovatief en compact design
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren vijf bekende leveranciers Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Minivator, Strobbe, Platinum, Extrema, Heymer. Gerenommeerde specialisten van eerdergenoemde merken zijn Vegro, RecentLift, TipTop, 123traplift, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een goede verkoopmedewerker zal u bijstaan bij het uitkiezen van een fijne huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak zal het plaatsen van een traplift in Wyns in zo’n 2 – 3 weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan doet een een duurzame investering. In de basis komt de rails nieuw uit de fabriek en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals Acorn en Smienk bieden een prima aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Swing.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Wyns is zeker niet voordeliger. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Wyns communiceert een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen valt dit binnen een marge van 125 KG – 170 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de diverse mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als aanvulling voor deze woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie