Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Feanwâlden

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Feanwâlden maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer senioren en mindervaliden kopen een speciale stoellift voor thuis. Op deze manier kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze website bekijkt u bruikbare gegevens aangaande trapliften. Onze medewerkers lichten u in over allerlei modellen liften, hoe het werkt, de verwachte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Daarbovenop kunt u online en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Dantumadiel.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Zonder gevaar en op een eenvoudige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een traplift mogelijk.
 • De kosten wisselen sterk tussen €2500 oplopend tot 10100, inclusief installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteDantumadiel | Merken en adviseurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9269
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftOtolift Two

Kosten traplift Feanwâlden maart 2023

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatische voetenplank. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met meerdere bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Ook bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een lederen stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al voor €2.750.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al voor €6.000.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.300.
 • Extra opties zoals een 4-puntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze aanlokkelijke basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de tabel hieronder voorzien we u van prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten installeren van een traplift in Feanwâlden. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.350€1.850 – €2.1004,5 uur
Eén bocht€5.200 – €9.000€3.100 – €6.9005 uur
Meerdere bochten€6.450 – €11.300€3.600 – €8.000Hele dag
Draaiende trap€7.550 – €12.500€4.750 – €10.7006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Feanwâlden.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Feanwâlden is zeker het overwegen waard. Gebruikte artikelen worden uitgebreide getest en bieden ook gewoon garantie. Daarmee bespaart u tot wel 40% – 45% op de nieuwprijs. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. Flink wat fabrikanten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In overleg met een verkoper bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-feanwalden-9269

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze rail wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift wordt aangesloten op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. Veel stoelliften hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste types kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Traplift keuzegids

Elk geval is anders. Voor elk appartement zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Feanwâlden voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts bestaan er buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.600 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.750 incl. montage.Het systeem past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €8.000. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en optionele upgrades zoals een driepuntsgordel.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een betrouwbare traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Zodoende kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit type werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede firma die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Zulke liften kosten al gauw €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Dantumadiel met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Dantumadiel. Mensen die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent comfortabel in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Dantumadiel (https://www.dantumadiel.frl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft aan wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert analyseert of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (met zaken als drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna sturen ze u informatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt dan zelf een traplift laten installeren die rijmt met uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of wilt u aanmelden voor de WMO? In onderstaand schema treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hynsteblom 4
 • 9104 BR, Dantumadiel
 • Website: www.dantumadiel.frl
 • E-mail: post@dantumadiel.eu
 • Telefoonnummer: 140511

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Feanwâlden vinden we nog meer subsidieregelingen waar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie als zij het bedrijfspand aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor mensen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of diverse trapliften onder de loep nemen? In dat geval adviseren wij een adviespunt of winkel gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u geschikte mogelijkheden demonstreren en informeert u over welk merk/model rijmt met uw wensenlijstje en budget. De meeste aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In deze tabel treft u aanbieders en merken die ook actief zijn in Feanwâlden.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Feanwâlden.

Populaire merken
In uw regio zijn diverse goede leveranciers actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten waarborgen een snelle montage en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de volgende tabel staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan verschillende erkende ontwikkelaars Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Platinum, Extrema, Triwa, Heymer. Erkende adviseurs van dergelijke merken zijn RecentLift, PractiComfort, Smienk, TipTop, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een getrainde specialist zal u helpen bij het vinden van een passende huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om de trap in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Feanwâlden binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Meestal wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de motor worden uitgebreid gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Merken zoals Minivator of Heymer bieden een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Levant comfort.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Feanwâlden is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Feanwâlden hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Vaak gaat het om een draagkracht tussen de 130 KG – 165 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de liften die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort type woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie