Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Eastermar

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Eastermar maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kunt u zorgeloos en zeer eenvoudig naar boven en naar beneden. Op deze webpagina leest u praktische gegevens inzake trapliften. Onze experts geven tips over soorten liften, hoe het werkt, de (montage)kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Daarnaast kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Tytsjerksteradiel.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Zorgeloos en op een comfortabele manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een traplift te installeren.
 • De kosten liggen tussen de €2050 tot maar liefst €9300, inclusief installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden wordt de traplift vergoed vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Tytsjerksteradiel | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9261
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Eastermar april 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een automatische schuifrail. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. Bij een trap met bochten of een spiltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Tevens worden er toeslagen gerekend voor extra opties als een extra afstandsbediening.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.650.
 • Een lift die 1 bocht door moet is al beschikbaar v.a. €6.250.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €7.650.
 • Extra opties als een sta-op-stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in folders. Deze lokkertjes zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de tabel hieronder verschaffen we verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten monteren van een traplift in Eastermar. Het soort trap (recht of met bochten) is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.550€1.850 – €2.1003,5 uur
Eén bocht€4.500 – €8.300€2.650 – €5.100halve dag
2 bochten€6.550 – €10.700€4.000 – €7.6005,5 uur
Draaiende trap€7.700 – €13.100€4.500 – €9.6005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Eastermar.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Eastermar is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden uitvoerig nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Hiermee bespaart u eenvoudig 55% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Veel showrooms kunnen u ook helpen aan tweedehands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-eastermar-9261

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Het railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan de stoellift activeren met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle systemen hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste liften kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. Voor iedere woning en elk budget wordt gezocht naar het juiste product. In de basis zijn er 2 soorten: stoelliften in Eastermar voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts bestaan er oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.700 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.300 incl. installatie. Het systeem kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €9.500. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en aanvullende opties als een draaifunctie.

Traplift voor buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tytsjerksteradiel binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Tytsjerksteradiel. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist maakt een goede analyse en adviseert of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang moeiteloos en veilig van uw huis te blijven genieten. Door de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Tytsjerksteradiel (https://www.t-diel.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. Hier kunt u melden wat u kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de bovenverdieping niet geschikt is (dat komt dan door opstapjes of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig meer effectief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend geven ze u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag nu een traplift kopen die voldoet aan uw situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of direct aanmelden voor de WMO? In de box hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisweg 7
 • 9251 GH, Tytsjerksteradiel
 • Website: www.t-diel.nl
 • E-mail: stip@t-diel.nl
 • Telefoonnummer: 140511

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Eastermar zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door particulieren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Dan kunt u terecht bij een winkel/showroom bij u in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u meerdere mogelijkheden laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk systeem voldoet aan uw woning en budget. De meeste verkooppunten bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel staan verkooppunten en fabrikanten die ook een lift kunnen plaatsen in Eastermar.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Eastermar.

Geschikte merken
In uw omgeving zijn verschillende geschikte producenten werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze merken verzekeren een vlotte levertijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit een aantal erkende producenten We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij worden er ook producten verkocht van Platinum, Triwa, Strobbe, Extrema, Heymer. Grote adviseurs van merken als deze zijn RecentLift, Vegro, Smienk, 123traplift, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen heeft te veel nadelen. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een getrainde specialist kan u helpen bij het kopen van een fijne huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak kan de montage van een traplift in Eastermar in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis wordt de constructie nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de motor worden gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Acorn en Extrema hanteren een groot aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare Freecurve.

Waar kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Eastermar is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Eastermar hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. Standaard schommelt dat tussen de 120 KG tot 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de stoelen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke woningtypes is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie