Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hurdegaryp

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een speciale traplift in Hurdegaryp maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer senioren en mindervaliden kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kunt u risicoloos en zonder enige inspanning uw gehele woning blijven gebruiken. Op Trapliftexpert.nl bekijkt u handige tips t.a.v. trapliften. Op deze website vind u meer info over diverse lift types, een technische beschrijving, de verwachte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Ook kunt u direct en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Tytsjerksteradiel.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Op een betrouwbare en gemakkelijke manier naar boven en beneden gaan.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €2100 en €9200, incl. installatie.
 • Soms krijgt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Tytsjerksteradiel | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9254
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftPlatinum Curve

Kosten traplift Hurdegaryp februari 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De kostprijs is afhankelijk van 2 onderdelen: de vorm van uw trap en extra opties zoals een luxe stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Uiteraard geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een lederen stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap start bij €2.450.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al vanaf €6.000.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.500 inclusief plaatsing.
 • Opties zoals een verlichte voetenplank zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamefolders. Deze voordelige basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het onderstaande overzicht vindt u de marktprijzen van het installeren van een traplift in Hurdegaryp. Het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.900€1.750 – €2.100halve dag
1 bocht€4.600 – €8.600€2.700 – €5.6005 uur
Twee bochten€6.100 – €11.000€3.600 – €7.3006 uur
Spiltrap€7.800 – €14.000€5.550 – €9.5001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Hurdegaryp.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Hurdegaryp is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden uitgebreide getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Dan bespaart u al snel 40% – 45% ten opzichte van een nieuw model. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat leveranciers hebben op dit moment diverse 2e-handse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-hurdegaryp-9254

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit biedt uitkomst als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. De meeste modellen beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Standaard kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is weer anders. Voor elke woning zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Hurdegaryp voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Ook zijn er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap is er vanaf €2.550 incl. montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.250 incl. montage.De rails is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €9.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een 4-puntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze uitvoering wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende verkoper die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen zijn te koop v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tytsjerksteradiel binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Tytsjerksteradiel. Burgers met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur maakt een goede analyse en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang moeiteloos en veilig zelfstandig te blijven. D.m.v de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Tytsjerksteradiel (https://www.t-diel.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U indiceert wat u kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent verkent of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (met zaken als hoogteverschillen of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval meer effectief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens geven ze u gegevens over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of alternatieve zorgartikelen) en het PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag hierbij een stoellift uitkiezen die aansluit op uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of snel een aanmelding voor de WMO doen? In de grijze box vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisweg 7
 • 9251 GH, Tytsjerksteradiel
 • Website: www.t-diel.nl
 • E-mail: stip@t-diel.nl
 • Telefoonnummer: 140511

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Hurdegaryp lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor consumenten die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? In dat geval adviseren wij een winkel (of vertegenwoordiger) gevestigd in de regio. Een getrainde specialist kan u meerdere uitvoeringen laten zien en vertelt welk model matcht met uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de winkeliers hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel bekijkt u aanbieders en merken die ook liften installeren in Hurdegaryp.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Hurdegaryp.

Betrouwbare merken
In ons land zijn enkele geschikte traplift bouwers aan het werk. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze merken bieden een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het onderstaande overzicht bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren een aantal grote leveranciers Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Minivator, Extrema, Strobbe, Triwa. Bekende verkopers van bovengenoemde merken zijn Vegro, RecentLift, TipTop, PractiComfort, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een erkende adviseur kan u helpen met het aanschaffen van een passende huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Hurdegaryp binnen één tot twee weken mogelijk worden gemaakt.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Hier wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden grondig gecheckt om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Triwa en Strobbe hebben een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare Freecurve.

Waar kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Hurdegaryp is op lange termijn niet voordelig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost nog eens €100 – €200 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Hurdegaryp hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. Standaard ligt dat tussen de 130 KG & 145 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar de diverse mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze huizen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie