Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Olterterp

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? De traplift in Olterterp vergroot uw zelfstandigheid. Veel senioren en mindervaliden kiezen voor het gemak van de stoellift. Op deze manier kunt u risicoloos en op een prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen. In het volgende overzicht kunt u aan de slag met belangrijke gegevens ten aanzien van trapliften. Wij vertellen u meer over soorten liften, technische details, de prijzen, de WMO regelingen en specifieke info over rolstoelliften. Tevens kunt u ook meteen en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Opsterland.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Op een betrouwbare en prettige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een traplift mogelijk.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €1900 en €8700, incl. installatie.
 • In enkele gevallen heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift februari 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteOpsterland | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9246
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 75

Kosten traplift Olterterp februari 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap is het prijskaartje heel anders. Bovendien bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een luxe stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.700.
 • Een basislift met een standaard bocht is verkrijgbaar vanaf €6.100.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.350.
 • Eventuele extra opties zoals een vierpuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de tabel hieronder verstrekken wij een lijst met verwachte prijzen van het laten monteren van een traplift in Olterterp. Het aantal bochten is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.350€1.550 – €2.200Dagdeel
1 bocht€4.750 – €9.900€3.400 – €6.700halve dag
Twee bochten€5.550 – €11.600€3.600 – €7.500Eén dag
Draaiende trap€8.350 – €12.500€4.950 – €10.100Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Olterterp.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Olterterp is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden grondig getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zo bespaart u gemakkelijk 35% – 60% op de aanschafwaarde. Ook is dat een duurzame investering. Flink wat merken kunnen u ook helpen aan 2e-hands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-olterterp-9246

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Zo’n rail wordt vastgemaakt op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit type werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste liften kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedereen is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs zijn er 2 modellen: stoelliften in Olterterp voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap is er al voor €2.300 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.300 inclusief plaatsing. Dit model kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en extra opties zoals een parkeerbocht.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een goede traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit model is uitstekend bestendig tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor is het systeem bestand tegen elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire aanbieder die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Zulke liften kosten al gauw €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Opsterland d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u belang bij een woningaanpassing via WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Opsterland. Mensen met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent komt bij u thuis en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze in uw huidige woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Opsterland (https://www.opsterland.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft aan wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (onder andere door hoogteverschillen of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien sturen ze u documenten over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt nu een type kiezen dat past bij uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of direct een aanmelding voor de WMO doen? In de grijze box treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat-West 82
 • 9244 CR, Opsterland
 • Website: www.opsterland.nl
 • E-mail: gebiedsteam@opsterland.nl
 • Telefoonnummer: 0512386222

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Olterterp bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? In dat geval adviseren wij een winkel (of vertegenwoordiger) rondom uw woonplaats. Een ervaren adviseur kan u meerdere mogelijkheden laten zien en adviseert welk type lift past voldoet aan uw wensenlijstje en budget. Veel van de dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In het onderstaande overzicht staan de meest populaire aanbieders die ook leveren in Olterterp.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Olterterp.

Betrouwbare merken
In ons land zijn 5 goede fabrikanten actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze ontwikkelaars bieden een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In de tabel hieronder bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden diverse geschikte producenten We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Verder zijn er nog wat minder bekende merken als Strobbe, Extrema, Minivator, Platinum, Heymer. Erkende (2e hands) leveranciers van de genoemde merken zijn TipTop, RecentLift, Smienk, PractiComfort, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u een proefrit kunt maken. Een adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Olterterp binnen een paar weken voltrokken worden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Standaard wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als Platinum en Smienk verschaffen een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Homeglide.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Olterterp is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Olterterp communiceert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de basis valt dit binnen een marge van 110 KG & 170 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Specifiek voor dergelijke gevallen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie