Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nij Beets

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Nij Beets vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal senioren plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kunt u weer zelf en comfortabel blijven genieten van uw woning. Onderstaand leest u nuttige adviezen betreffende trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de bediening werkt, de geschatte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Tevens kunt u ook meteen op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Opsterland.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zonder zorgen en op een comfortabele manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een traplift beschikbaar.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €2550 en €10100, inclusief montage.
 • In sommige gevallen heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Opsterland | Merken en monteurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9245
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 60

Kosten traplift Nij Beets februari 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De kostprijs is afhankelijk van twee aspecten: het soort trap en extra opties zoals een automatische schuifrail. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten stijgen de kosten. Normaal gesproken komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een extra dunne rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.550.
 • Een lift die 1 bocht door moet installeren ze al v.a. €6.100.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.500 inclusief plaatsing.
 • Extra upgrades zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze gunstige vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de bijgaande tabel bekijkt u de marktprijzen van het installeren van een traplift in Nij Beets. De vorm van uw trap heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.900€1.700 – €2.3004 uur
Eén bocht€5.500 – €9.000€3.200 – €6.4005 uur
2 bochten€5.600 – €10.300€4.450 – €7.100Hele dag
Wenteltrap€7.550 – €12.200€5.000 – €9.7006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Nij Beets.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Nij Beets kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden uitvoerig nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Daarmee bespaart u zo 35% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Steeds meer showrooms hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-nij-beets-9245

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. De hele constructie werkt middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste modellen hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste systemen kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor iedereen bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Nij Beets voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast kunt u kiezen voor buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.350 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.900 incl. montage.Het systeem kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €8.000. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een meedraaiende stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het systeem is bestand tegen neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende blijft uw lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan voor gebruikers van een rolstoel. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede organisatie die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze modellen zijn te koop v.a. €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Opsterland via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in een woningaanpassing via WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Opsterland. Inwoners met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en op een veilige manier zelfstandig te blijven. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Opsterland (https://www.opsterland.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert onderzoekt of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn krijgt u informatie over hoe u geholpen wordt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of een rollator) en het PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag hierbij een systeem uitzoeken die in lijn is met uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of snel aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat-West 82
 • 9244 CR, Opsterland
 • Website: www.opsterland.nl
 • E-mail: gebiedsteam@opsterland.nl
 • Telefoonnummer: 0512386222

Andere subsidie/vergoeding
Afgezien van de traplift WMO Nij Beets lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming in het geval er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op particulieren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een showroom/dealer in de buurt. Een betrouwbare expert kan u de populaire liften tonen en informeert welk soort lift in lijn is met uw wensen, eisen en budget. Veel winkeliers verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel bieden wij aanbieders en merken die ook liften plaatsen in Nij Beets.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Nij Beets.

Bekende merken
In uw omgeving zijn vijf betrouwbare traplift fabrikanten met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten hanteren een snelle montage een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het onderstaande overzicht vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftInnovatief en compact design
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaGoede onderhoudscontracten
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren 5 goede fabrikanten Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Minivator, Strobbe, Heymer, Platinum, Triwa. Betrouwbare dealers van merken als deze zijn RecentLift, Vegro, TipTop, 123traplift, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een ervaren adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitzoeken van een fijne huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Nij Beets binnen 1 – 2 weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. In veel gevallen is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als Platinum of 123 traplift verstrekken een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als de Triwa TR 10.

Waar kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Nij Beets is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Nij Beets hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 100 KG & 175 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar speciale oplossingen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Juist voor deze huizen is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie