Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bakkeveen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Bakkeveen vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. Op deze manier kunt u zelfstandig en probleemloos blijven genieten van uw woning. Op Trapliftexpert.nl bieden wij nuttige details over trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over diverse lift types, technische details, de prijzen, de WMO en populaire leveranciers. Daarnaast kunt u ook meteen en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Opsterland.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Op een betrouwbare en plezierige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift te maken.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2500 & €9400, inclusief montage.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Opsterland | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9243
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Bakkeveen februari 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs komt tot stand middels 2 aspecten: het soort trap en extra opties zoals een hoofdsteun. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Normaal gesproken zijn er extra kosten voor extra opties als een stabieler zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.750.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €5.800.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €6.900 inclusief installatie.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische klaprail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze interessante basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het onderstaande overzicht vindt u een overzicht met de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Bakkeveen. Het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

TypeNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.700€1.650 – €2.3504 uur
1 bocht€5.000 – €9.000€3.200 – €6.3001/2 dag
2 bochten€5.600 – €10.900€4.150 – €7.700Eén dag
Spiltrap€8.300 – €12.900€5.150 – €9.4001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Bakkeveen.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Bakkeveen kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden uitgebreid gecontroleerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Daarmee bespaart u al snel 55% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. Flink wat leveranciers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede gebruikte liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-bakkeveen-9243

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze rail wordt vastgezet op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. De meeste stoelliften hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Meestal kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke trap zal worden gekeken naar een passend model. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Bakkeveen voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Tevens verkoopt men buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.500 inclusief montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.000 incl. montage.Dit product kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede aanbieder die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Opsterland door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Interesse in de woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Opsterland. Inwoners die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist komt langs voor een keukentafelgesprek en beoordeelt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren op een prettige manier in uw huis te wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Opsterland (https://www.opsterland.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt waar de behoefte ligt om langdurig thuis te blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent gaat na of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. U kunt dan zelf een systeem kopen die voldoet aan uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of nu direct een aanmelding voor de WMO doen? In de box hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat-West 82
 • 9244 CR, Opsterland
 • Website: www.opsterland.nl
 • E-mailadres: gebiedsteam@opsterland.nl
 • Telefoonnummer: 0512386222

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Bakkeveen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door ouderen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een adviespunt of winkel in de regio. Een productspecialist kan u meerdere stoelliften demonstreren en adviseert u over welk type lift past rijmt met uw wensen, eisen en budget. De meeste winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In het schema hieronder bieden wij aanbieders en merken die ook liften installeren in Bakkeveen.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Bakkeveen.

Betrouwbare merken
In ons land zijn 5 populaire fabrikanten met eigen labels. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten garanderen een vlotte levertijd en een erkende servicedienst. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In het schema hieronder staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit enkele geschikte leveranciers Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Platinum, Triwa, Heymer, Extrema. Populaire specialisten van deze merken zijn o.a. TipTop, 123traplift, PractiComfort, Smienk, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het uitzoeken van een passende huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans zal de montage van een traplift in Bakkeveen binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de motor worden grondig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Otolift + Strobbe verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals de Handicare 950.

Wat kost het om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Bakkeveen is niet heel goedkoop. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Bakkeveen communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak ligt dat tussen de 105 KG tot 150 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de modellen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke woningtypes bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie