Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Boelenslaan

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Boelenslaan maakt het mogelijk! Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken kopen een speciale stoellift voor thuis. Op deze manier kunt u zorgeloos en op een prettige manier weer op de bovenverdieping komen. Op Trapliftexpert.nl bekijkt u waardevolle beschrijvingen m.b.t. trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de producten werken, de verwachte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Meer weten? Dan kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Achtkarspelen.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Risicoloos en op een comfortabele manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De totale kosten schatten we in tussen c.a. €2450 oplopend tot 9500, inclusief installatie.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteAchtkarspelen | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9233
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftHandicare 1100

Kosten traplift Boelenslaan maart 2023

U hebt de keuze gemaakt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De prijs is afhankelijk van twee factoren: type trap (met bochten of recht) en extra’s zoals een draaibare zitting. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een lift plaatsen op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met 1 of 2 bochten gaan de kosten omhoog. Ook worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een lederen stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.850.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.350.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €6.950 inclusief plaatsing.
 • Extra opties als een automatische klaprail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamefolders. Deze basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. Hieronder treft u de huidige prijzen van het laten installeren van een traplift in Boelenslaan. Uw trapsituatie is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.650€1.800 – €2.3001/2 dag
Eén bocht€4.900 – €9.300€2.800 – €6.7004,5 uur
Meerdere bochten€6.150 – €10.600€3.750 – €8.0001 dag
Spiltrap€8.550 – €12.100€5.550 – €10.600Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Boelenslaan.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Boelenslaan is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden goed getest en zijn helemaal veilig. Zo bespaart u eenvoudig 40% op de aankoopprijs. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer aanbieders bieden een assortiment met 2de-handse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-boelenslaan-9233

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit biedt uitkomst als u moeite heeft om naar boven te gaan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dit railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Vervolgens drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. De meeste modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste systemen kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Traplift keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere woning en elk budget wordt gezocht naar het juiste product. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Boelenslaan voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Verder kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.700 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.950 incl. plaatsing. Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.500. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en eventuele extra opties zoals een vijfpuntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten biedt dan uitkomst. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit type werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die rolstoelliften kan installeren. Deze liften zijn te koop v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Achtkarspelen via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u recht op een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Achtkarspelen. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang op een prettige manier in uw huis te wonen. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Achtkarspelen (https://www.achtkarspelen.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U deelt wat u precies nodig heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Soms vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert gaat na of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijvoorbeeld door hoogteverschillen of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens krijgt u documentatie over hoe u geholpen wordt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een individueel PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt hierbij een type laten installeren die matcht met uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of nu direct een aanmelding voor de WMO doen? In de grijze box vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stationsstraat 18
 • 9285 NH, Achtkarspelen
 • Website: www.achtkarspelen.nl
 • E-mailadres: gemeente@achtkarspelen.nl
 • Telefoonnummer: 140511

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Boelenslaan subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door huishoudens die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of verschillende trapliften onder de loep nemen? Handig is dan een winkel (of vertegenwoordiger) in de omgeving. Een productspecialist kan u geschikte opties tonen en informeert welk merk/model matcht met uw trap, situatie en budget. Veel verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder vergelijkt u winkels en producenten die ook een lift kunnen plaatsen in Boelenslaan.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Boelenslaan.

Bekende merken
In uw regio zijn enkele professionele ontwikkelaars actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze merken verzekeren een korte installatietijd en een goede service. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de volgende tabel staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren vijf bekende producenten Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Extrema, Strobbe, Platinum, Triwa. Gerenommeerde aanbieders van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, 123traplift, Vegro, Smienk, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een getrainde specialist helpt u graag bij het kopen van een geschikte huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Boelenslaan binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de elektromotor worden goed getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Verkopers als Triwa & TipTop hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare 950+.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Boelenslaan is niet heel goedkoop. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Boelenslaan hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de regel valt dit binnen een marge van 135 KG tot 170 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de opties die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie