Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Houtigehage

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Houtigehage biedt uitkomst! Een groot deel van de ouderen kiezen voor een stoellift. . Slim, want zo kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig weer op de bovenverdieping komen. Via deze pagina kunt u aan de slag met bruikbare details over trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende soorten liften die er zijn, een technische beschrijving, de totale kosten, info over de WMO/PGB en welke aanbieders er allemaal zijn. Geïnteresseerd? Dan kunt u ook meteen op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Smallingerland.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zonder zorgen en op een gemakkelijke manier blijven genieten van uw woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een traplift te maken.
 • De uiteindelijke kosten schatten we in tussen c.a. €1700 tot zo’n €8800, incl. installatie.
 • Onder sommige omstandigheden heeft u recht op een traplift op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente Smallingerland | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9223
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftHandicare 1000

Kosten traplift Houtigehage februari 2024

U bent erover uit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs wordt bepaald door 2 onderdelen: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een opklapbare rail. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan stijgen de kosten. Normaal gesproken komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een 4-puntsgordel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap start bij €2.450.
 • Een stoellift met één bocht vindt u al vanaf €6.000.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.150 of meer.
 • Opties zoals een meedraaiende stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. Hieronder verschaffen we een inschatting van de kosten van het laten plaatsen van een traplift in Houtigehage. Het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.850€1.800 – €2.1504,5 uur
1 bocht€5.350 – €8.200€3.200 – €5.3001/2 dag
Twee bochten€6.400 – €11.900€4.000 – €8.000Eén dag
Wenteltrap€8.450 – €13.500€5.550 – €10.3001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Houtigehage.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Houtigehage is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte artikelen worden grondig gecheckt en voldoen aan alle veiligheidseisen. Daarmee bespaart u tot wel 60% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Veel leveranciers kunnen u ook helpen aan tweedehandse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-houtigehage-9223

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. De rail wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een elektromotor. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Het systeem werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste types hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Meestal kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Er is een lift voor elke trap.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedereen is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs zijn er 2 modellen: stoelliften in Houtigehage voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Bovendien kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.700 incl. montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in hogere tarieven en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.350 incl. plaatsing. Dit type kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €9.250. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en eventuele extra opties zoals een vijfpuntsgordel.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel. Dit product werkt d.m.v een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende organisatie die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Smallingerland met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Smallingerland. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode veilig en prettig thuis te blijven wonen. Via de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Smallingerland (https://www.smallingerland.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft aan wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-expert onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (met zaken als drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens verstrekken ze u documentatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of andere zorgproducten) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt nu een traplift uitzoeken die voldoet aan uw eisen en wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of wilt u hulp aanvragen? In de box hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Gauke Boelensstraat 2
 • 9203 RM, Smallingerland
 • Website: www.smallingerland.nl
 • E-mailadres: gemeente@smallingerland.nl
 • Telefoonnummer: 0512581234

Andere subsidie/vergoeding
Buiten de traplift WMO Houtigehage subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning in het geval er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door mensen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? In dat geval adviseren wij een adviespunt of showroom in de omgeving. Een professionele adviseur kan u passende uitvoeringen laten zien en adviseert welk type lift past aansluit op uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de winkeliers bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel treft u leveranciers en merken die ook kunnen leveren in Houtigehage.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Houtigehage.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn vijf betrouwbare traplift fabrikanten aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze merken staan in voor een korte levertijd en goede after service. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In deze tabel vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren een aantal bekende leveranciers Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Extrema, Platinum, Strobbe, Triwa. Gerenommeerde (tweedehands) aanbieders van deze merken zijn o.a. PractiComfort, TipTop, 123traplift, RecentLift, Smienk.

Kan ik een traplift uitproberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een erkende adviseur kan u helpen bij het kopen van een goede huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen kan de installatie van een traplift in Houtigehage binnen 1 – 2 weken plaatsvinden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Triwa en 123 traplift verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 10.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Houtigehage is behoorlijk duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Houtigehage communiceert een maximale draagkracht in KG. Standaard wisselt dat tussen de 110 KG – 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort huizen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie