Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Jistrum

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Jistrum biedt uitkomst! Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. . Slim, want zo kunt u zelfstandig en op een prettige manier naar boven en naar beneden. Op deze site leest u nuttige gegevens over trapliften. U leest hier alles over allerlei modellen liften, de werking, de installatiekosten, de WMO regelingen en specifieke info over rolstoelliften. Uiteraard kunt u ook meteen en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Tytsjerksteradiel.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Risicoloos en op een gemakkelijke manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2250 oplopend tot 8900, incl. installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteTytsjerksteradiel | Fabrikanten en installateurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9258
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Jistrum februari 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Uiteraard moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een groter zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.450.
 • Een simpele lift met één bocht koopt u al v.a. €6.000.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €6.950 inclusief plaatsing.
 • Een upgrade zoals een sta-op-stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in flyers. Deze goedkope basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder verstrekken wij de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Jistrum. Het aantal bochten is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.650€1.750 – €2.1004,5 uur
1 bocht€5.100 – €9.800€3.150 – €6.100halve dag
Twee bochten€6.150 – €10.500€3.700 – €7.9005,5 uur
Wenteltrap€8.100 – €12.800€5.400 – €9.9006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Jistrum.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Jistrum is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden grondig getest en kunnen supersnel worden geleverd. Dan bespaart u zo 60% ten opzichte van een nieuw model. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer verkooppunten hebben een ruim aanbod met 2e-handse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-jistrum-9258

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. Het activeren van de lift kan met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. Veel merken hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Standaard kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor iedereen zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Jistrum voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Bovendien zijn er systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.750 incl. montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.000 inclusief montage. Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €10.000. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en extra opties zoals een automatische schuifrail.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke systemen zijn verkrijgbaar vanaf €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tytsjerksteradiel binnen de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Tytsjerksteradiel. Senioren en mindervaliden die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert checkt uw prive-omstandigheden en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Wellicht biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent op een betrouwbare wijze zelfstandig te blijven. Via de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Tytsjerksteradiel (https://www.t-diel.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U initieert welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent zoekt uit of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak opstapjes of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is in dat geval meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u gegevens over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of een rolstoel) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een model aanschaffen die in lijn is met uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Meer informatie of wilt u aanmelden voor de WMO? Hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisweg 7
 • 9251 GH, Tytsjerksteradiel
 • Website: www.t-diel.nl
 • E-mailadres: stip@t-diel.nl
 • Telefoonnummer: 140511

Andere subsidie/vergoeding
Naast de traplift WMO Jistrum subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een subsidie in het geval er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of meerdere trapliften uitproberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u een aantal uitvoeringen introduceren en geeft aan welk systeem matcht met uw woning en budget. Veel dealers hebben een divers aanbod. In de volgende tabel bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook liften plaatsen in Jistrum.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Jistrum.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende betrouwbare ontwikkelaars met eigen labels. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten waarborgen een snelle levering en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het schema hieronder treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden enkele geschikte traplift bouwers Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Triwa, Minivator, Strobbe, Extrema. Bekende dealers van bovengenoemde merken zijn PractiComfort, Smienk, RecentLift, Vegro, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur is u graag van dienst bij het kopen van een passende huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak zal de installatie van een traplift in Jistrum in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de basis komt de rails nieuw uit de fabriek en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de motor worden grondig gecheckt om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Handicare & Smienk hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijv. de Platinum Curve.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Jistrum is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Jistrum verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. In de regel valt dit binnen een marge van 125 KG en 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de constructies die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als extra service bij deze huizen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie