Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Noardburgum

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Noardburgum kan u daarbij helpen! Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken kopen een speciale stoellift voor thuis. Op deze manier kunt u weer zelf en moeiteloos in uw eigen huis blijven wonen. Op Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met waardevolle tips ten aanzien van trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de liften die passen bij uw trap, hoe het werkt, de montagekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en veiligheid. Ook kunt u heel eenvoudig en zonder moeite een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Tytsjerksteradiel.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Risicoloos en op een plezante manier naar boven en beneden gaan.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift te maken.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2350 & €10000, inclusief installatie.
 • In enkele gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Kosten traplift februari 2024 | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in Tytsjerksteradiel | Merken en adviseurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9257
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Noardburgum februari 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs wordt bepaald door 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische voetenplank. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarbovenop bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een groter zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.200.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €5.800.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €7.050 incl. montage.
 • Extra’s zoals een luxe stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze aantrekkelijke basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder voorzien we u van een overzicht met de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Noardburgum. Het aantal bochten is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.250€1.650 – €2.3504 uur
Eén bocht€5.500 – €8.400€3.500 – €6.300halve dag
Meerdere bochten€6.400 – €11.300€3.700 – €7.000Eén dag
Wenteltrap€8.000 – €13.400€4.750 – €9.1001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Noardburgum.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Noardburgum kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden helemaal gereviseerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Dan bespaart u zo 40% – 45% op de aankoopprijs. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Meer en meer fabrikanten hebben een ruim aanbod met tweedehands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-noardburgum-9257

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit product wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. Bijna alle types bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Vaak kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is uniek. Voor iedereen zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Noardburgum voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Daarnaast bestaan er systemen voor buiten. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.650 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot extra onkosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.800 inclusief installatie. De constructie is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €10.000. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en optionele extra’s zoals een vierpuntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een sterke traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit type is extra goed beschermd tegen hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan voor gebruikers van een rolstoel. Dit product werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire organisatie die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke systemen zijn te koop v.a. €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tytsjerksteradiel binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Interesse in een woningaanpassing via WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Tytsjerksteradiel. Burgers die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist maakt een afspraak en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn comfortabel in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Wat moet ik precies doen? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Tytsjerksteradiel (https://www.t-diel.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent verkent of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan opstapjes of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding blijkt dan veel effectiever.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn verstrekken ze u documentatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rollator) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een model kopen die aansluit op uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer informatie of gelijk aanmelden voor de WMO? Hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisweg 7
 • 9251 GH, Tytsjerksteradiel
 • Website: www.t-diel.nl
 • E-mailadres: stip@t-diel.nl
 • Telefoonnummer: 140511

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Noardburgum onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening bedoeld voor particulieren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een erkende adviseur kan u verschillende stoelliften introduceren en informeert welk systeem voldoet aan uw woning en budget. De meeste verkooppunten hebben een divers aanbod. In het overzicht hieronder staan fabrikanten en dealers die ook actief zijn in Noardburgum.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Noardburgum.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele populaire ontwikkelaars aan het werk. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift bouwers garanderen een korte levertijd en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden verschillende betrouwbare producenten Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Minivator, Platinum, Triwa, Extrema. Betrouwbare montagepartners van de genoemde merken zijn TipTop, Smienk, Vegro, PractiComfort, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een productspecialist zal u verder ondersteunen bij het vinden van een prettige huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Noardburgum binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden helemaal gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als Handicare + 123 traplift beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen als onder andere de Triwa TR 10.

Is het slim om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Noardburgum is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Noardburgum communiceert een maximale draagkracht in KG. In de basis wisselt dat tussen de 135 KG – 140 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar de liften bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort huizen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende is het systeem bestand tegen elk type weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie