Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Garyp

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? De traplift in Garyp maakt het mogelijk! Een groot aantal senioren en mindervaliden kiezen voor een stoellift. Op deze manier kunt u zelfstandig en zonder moeite blijven genieten van uw woning. Op deze website leest u uitgebreide tips m.b.t. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende soorten liften die er zijn, de unieke werking, de onkosten, de overheidsregelingen (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Uiteraard kunt u ook meteen en zonder moeite een offerte opvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Tytsjerksteradiel.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Op een betrouwbare en aangename manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2600 tot zo’n €9500, incl. installatie.
 • In enkele gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteTytsjerksteradiel | Fabrikanten en adviseurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9263
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Garyp februari 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een draaibare stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Tevens komen er additionele kosten bij voor extra opties als een 4-puntsgordel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.700.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.250.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.300 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een parkeerbocht zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in TV reclames. Deze voordelige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de bijgaande tabel treft u de adviesprijzen van het laten installeren van een traplift in Garyp. Het valt direct op: het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.750€1.850 – €2.3004 uur
Eén bocht€4.650 – €8.100€3.200 – €5.6005 uur
Meerdere bochten€5.950 – €11.600€3.950 – €7.9005,5 uur
Draaiende trap€8.000 – €13.800€4.700 – €10.3001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Garyp.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Garyp is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte stoelliften worden grondig nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Daarmee bespaart u eenvoudig 50% – 60% op de aanschafwaarde. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-garyp-9263

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit biedt uitkomst als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Het railsysteem wordt vastgezet op de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit type werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. Veel soorten beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste systemen kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Er wordt altijd maatwerk toegepast. En voor iedere woning en gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Garyp voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts bestaan er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap is er al voor €2.450 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor duurdere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.250 inclusief installatie. Het systeem kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €8.500. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een klaprail.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een speciale traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit model heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire leverancier die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften hebben al snel een prijskaartje van €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tytsjerksteradiel met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u recht op de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Tytsjerksteradiel. Mensen met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist komt langs voor een keukentafelgesprek en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en op een betrouwbare wijze thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Tytsjerksteradiel (https://www.t-diel.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent bekijkt of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (met zaken als drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna verstrekken ze u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt nu een type selecteren dat past bij uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer informatie of nu direct hulp aanvragen? In de grijze box leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisweg 7
 • 9251 GH, Tytsjerksteradiel
 • Website: www.t-diel.nl
 • E-mail: stip@t-diel.nl
 • Telefoonnummer: 140511

Andere subsidieregelingen
Afgezien van de traplift WMO Garyp bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften onder de loep nemen? Ga dan eens langs bij een showroom of adviespunt in de buurt. Een professionele adviseur kan u geschikte uitvoeringen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past in lijn is met uw wensenlijstje en budget. Veel showrooms bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder treft u aanbieders en merken die ook kunnen leveren in Garyp.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenGratis advies aan huis
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Garyp.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn enkele betrouwbare traplift fabrikanten aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze leveranciers hanteren een snelle montage een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In deze tabel bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan vijf goede producenten We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Strobbe, Platinum, Extrema, Triwa. Betrouwbare specialisten van dergelijke merken zijn PractiComfort, Vegro, TipTop, RecentLift, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het kopen van een prettige huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Garyp binnen één tot twee weken worden gedaan.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als ThyssenKrupp + PractiComfort verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Swing.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Garyp is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Garyp communiceert een maximaal gewicht in kilogram. Vaak ligt dat tussen de 130 KG & 155 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze huizen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor is het systeem bestand tegen extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie