Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Driezum

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Driezum kan u daarbij helpen! Steeds meer ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kunt u zelfstandig en zonder enige inspanning op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze pagina bieden wij handige details over trapliften. U leest hier alles over diverse lift types, hoe de bediening werkt, de kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en veiligheid. Bovendien kan men gelijk en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten in de regio Dantumadiel.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Op een veilige en comfortabele manier naar boven en naar beneden.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een traplift te koop.
 • De prijzen schommelen tussen €2450 oplopend tot 8000, inclusief montage.
 • In enkele gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift aanvragen via de WMO in Dantumadiel | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9114
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 160

Kosten traplift Driezum maart 2023

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 onderdelen: uw trapsituatie en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Bovendien zijn er extra kosten voor upgrades als een andere kleur rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap start bij €2.650.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.100.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.300 incl. montage.
 • Extra’s zoals een luxe stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze goedkope vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het volgende gedeelte verstrekken wij de marktprijzen van het laten installeren van een traplift in Driezum. Zoals u kunt zien: het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.850€1.750 – €2.350Dagdeel
1 bocht€5.500 – €9.000€2.950 – €6.8004,5 uur
Meerdere bochten€6.450 – €10.600€4.250 – €7.7001 dag
Wenteltrap€8.150 – €13.600€4.900 – €10.3006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Driezum.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Driezum kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden grondig gecheckt en zijn helemaal veilig. Zo bespaart u zo 50% – 60% op de aankoopprijs. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste verkooppunten kunnen u ook helpen aan 2e-handse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-driezum-9114

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. De rail wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. De meeste soorten hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste types kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welk type traplift past bij mij?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere gezinssituatie is er een passende oplossing. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Driezum voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Ook kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.750 incl. installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.950 inclusief plaatsing. Het systeem is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.750. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een automatische schuifrail.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in elk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze variant werkt d.m.v een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende organisatie die deze rolstoellift aanbiedt. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Dantumadiel door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u ook profiteren van de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Dantumadiel. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die essentieel zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur komt bij u thuis en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang veilig en prettig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Dantumadiel (https://www.dantumadiel.frl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. Hier kunt u melden wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur zoekt uit of de traplift wel de gewenste richting is. Mogelijk vindt hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (onder andere door veel hoogteverschil of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk veel effectiever.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment sturen ze u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura en PGB budget
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt hierbij een model kopen die matcht met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of wilt u een aanvraag indienen? Bijgaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hynsteblom 4
 • 9104 BR, Dantumadiel
 • Website: www.dantumadiel.frl
 • E-mailadres: post@dantumadiel.eu
 • Telefoonnummer: 140511

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Driezum vinden we nog meer subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Het meest praktische is een winkel (of vertegenwoordiger) in de omgeving. Een getrainde specialist kan u een aantal opties laten zien en vertelt welk type lift past voldoet aan uw woning en budget. Het gros van de winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel vergelijkt u winkels en producenten die ook werkzaam zijn in Driezum.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Driezum.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn meerdere bekende leveranciers met eigen producten. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten waarborgen een snelle montage en een professionele storingsdienst. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de volgende tabel bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan enkele grote producenten De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Heymer, Triwa, Extrema, Minivator. Gerenommeerde aanbieders van deze modellen zijn Smienk, RecentLift, TipTop, PractiComfort, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een ervaren adviseur is u graag van dienst bij het uitzoeken van een prettige huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Driezum al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de regel is het railsysteem 100% nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden uitgebreide getest om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals Acorn & Heymer bieden een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare 950+.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Driezum is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Driezum benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel gaat het om een draagkracht tussen de 130 KG en 145 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie