Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Jannum

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Jannum verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer senioren en mindervaliden kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u zelfstandig en zonder moeite gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Via deze website leest u praktische details over trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de bediening werkt, de kosten, de WMO en en wat bekende leveranciers zijn. Ook kan men kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Noardeast-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Met een gerust hart en op een plezierige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een passende traplift.
 • De totale kosten schatten we in tussen c.a. €1600 tot zo’n €9800, inclusief installatie.
 • Soms komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkeuze:  Kosten traplift mei 2024 | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteNoardeast-Fryslân | Fabrikanten en monteurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9107
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Jannum mei 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De kostprijs wordt bepaald door twee aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en dus ook het voordeligst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Ook worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.100.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.200.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €6.950 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een parkeerbocht zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclames. Deze voordelige vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder treft u indicatieve prijzen van het monteren van een traplift in Jannum. Het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.450€1.600 – €2.3504,5 uur
Eén bocht€5.050 – €8.900€2.900 – €5.9005 uur
2 bochten€5.800 – €11.700€3.800 – €7.0001 dag
Spiltrap€7.650 – €12.900€4.600 – €9.0006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Jannum.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Jannum kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden goed getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zo bespaart u al snel 40% – 45% op de aanschafwaarde. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-jannum-9107

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een oplossing als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze rail wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U bedient de lift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De stoellift heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is is er nog een noodaccu. Bijna alle systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Ook kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk appartement wordt gezocht naar het juiste product. Standaard maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Jannum voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Tevens bestaan er buitenliften. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.500 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.950 incl. installatie. Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs hangt af van het aantal bochten en overige opties zoals eenverlichte voetenplank.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. De stoellift kan goed omgaan met neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier opgewassen tegenalle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit model wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die een rolstoellift kan monteren. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u recht op woningaanpassingen via de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Mensen die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur neemt uw situatie onder de loep en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode veilig en prettig uw gehele woning te blijven gebruiken. Middels de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. Hier kunt u melden wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. Uw WMO-consulent zoekt uit of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. drempels naar de badkamer of smalle deuren). Een verhuisvergoeding is dan een beter alternatief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna bieden ze u gegevens over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een stoellift kopen die matcht met uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of gelijk een WMO-melding doen? In de box hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Koningstraat 13
 • 9101 LP, Noardeast-Fryslân
 • Website: www.noardeast-fryslan.nl
 • E-mail: info@noardeast-fryslan.nl
 • Telefoonnummer: 0519298888

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Jannum lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een tegemoetkoming zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u advies of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een winkel (of vertegenwoordiger) gevestigd in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende liften tonen en informeert u over welk type lift past past bij uw trap, situatie en budget. Veel verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel treft u fabrikanten en dealers die ook leveren in Jannum.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Jannum.

Goede merken
In uw omgeving zijn verschillende goede traplift fabrikanten operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift fabrikanten focussen zich op een vlotte levertijd en een eigen serviceteam. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In de onderstaande lijst vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftInnovatief en compact design
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan enkele goede leveranciers Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Strobbe, Minivator, Heymer, Extrema. Grote aanbieders van deze merken zijn o.a. PractiComfort, Vegro, Smienk, 123traplift, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een professionele adviseur helpt u graag bij het uitzoeken van een goede huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Jannum binnen één tot twee weken worden gedaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak komt de rails nieuw uit de fabriek en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Installateurs zoals Triwa of PractiComfort beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Stannah Starla.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Jannum is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Jannum hanteert een maximaal gewicht in kilogram. Vaak gaat het om een draagkracht tussen de 115 KG & 160 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de diverse mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze woningtypes bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie