Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Sibrandahûs

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Sibrandahûs verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. Met zo’n lift kunt u zonder risico en comfortabel naar boven en naar beneden. Via de TrapliftExpert treft u praktische gegevens omtrent trapliften. Onze medewerkers lichten u in over soorten liften, hoe de bediening werkt, de kosten, info over de WMO/PGB en info over tweedehands modellen. Daarbovenop kunt u online en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Dantumadiel.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Risicoloos en op een comfortabele manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De kosten schommelen tussen €1600 oplopend tot 9700, inclusief installatie.
 • Soms krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Kosten traplift april 2023 | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in Dantumadiel | Fabrikanten en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9106
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftHandicare 950+

Kosten traplift Sibrandahûs april 2023

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. twee zaken: het soort trap en extra opties zoals een klaprail. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Vaak bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een extra dunne rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.500.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.000.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €6.950 inclusief plaatsing.
 • Extra upgrades zoals een draaifunctie komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclames. Deze goedkope basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de tabel hieronder treft u de marktprijzen van het installeren van een traplift in Sibrandahûs. Het trap type gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.850€1.850 – €2.350halve dag
Eén bocht€4.700 – €8.900€3.250 – €5.7005 uur
Meerdere bochten€5.800 – €10.100€3.700 – €7.700Hele dag
Wenteltrap€7.700 – €14.100€4.600 – €9.800Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Sibrandahûs.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Sibrandahûs is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte producten worden uitgebreide getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Dan bespaart u eenvoudig 45% – 50% op de aanschafwaarde. Ook is dat een duurzame investering. De meeste leveranciers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-hands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-sibrandahus-9106

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een goede optie wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Het railsysteem wordt gemonteerd aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste types kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk huis wordt gezocht naar het juiste product. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in Sibrandahûs voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Voorts zijn er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.700 inclusief installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.500 incl. installatie. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €8.750. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift geschikt voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire zaak die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Dantumadiel via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Dantumadiel. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent op een betrouwbare wijze in uw huidige woning te blijven wonen. Middels de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Dantumadiel (https://www.dantumadiel.frl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U indiceert welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. Soms kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent verkent of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (dat komt dan door drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk veel effectiever.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna ontvangt u gegevens over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U kunt dan zelf een type kopen die rijmt met uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of wilt u hulp aanvragen? In onderstaand schema treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hynsteblom 4
 • 9104 BR, Dantumadiel
 • Website: www.dantumadiel.frl
 • E-mailadres: post@dantumadiel.eu
 • Telefoonnummer: 140511

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO Sibrandahûs zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor huishoudens die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Ga dan eens langs bij een winkel/showroom in de buurt. Een erkende adviseur kan u een aantal mogelijkheden tonen en geeft onafhankelijk advies over welk systeem past bij de situatie en het budget. Het gros van de verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel vindt u aanbieders en merken die ook liften installeren in Sibrandahûs.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Sibrandahûs.

Populaire merken
In Nederland zijn een aantal bekende ontwikkelaars werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze merken waarborgen een vlotte levertijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In het onderstaande overzicht bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden verschillende grote producenten Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Triwa, Platinum, Extrema, Strobbe. Betrouwbare installateurs van dergelijke merken zijn Vegro, TipTop, RecentLift, 123traplift, Smienk.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist zal u bijstaan bij het uitkiezen van een fijne huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak zal het plaatsen van een traplift in Sibrandahûs binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De gebruikte onderdelen worden goed getest zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Otolift & PractiComfort bieden een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Swing.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Sibrandahûs is op lange termijn niet voordelig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Sibrandahûs verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Doorgaans gaat het om een draagkracht tussen de 135 KG – 150 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de stoelen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze gevallen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie