Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift De Falom

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in De Falom biedt uitkomst! Meer en meer senioren en mindervaliden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Dankzij dit systeem kan men zonder zorgen en comfortabel de trap op en af. Op deze webpagina kunt u aan de slag met praktische beschrijvingen inzake trapliften. Onze experts geven tips over velerlei liften en producten, een technische beschrijving, de montagekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en populaire leveranciers. Geïnteresseerd? Dan kunt u gratis en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Dantumadiel.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een aangename manier blijven genieten van uw woning.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een passende traplift.
 • De kosten variëren tussen €1500 & €8200, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Dantumadiel | Fabrikanten en leveranciers | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9109
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftTriwa TR 60

Kosten traplift De Falom februari 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: type trap (met bochten of recht) en extra’s zoals een draaibare zitting. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Vaak worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een 4-puntsgordel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.600.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €5.800.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.450 of nog duurder.
 • Extra upgrades zoals een automatische schuifrail zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamespotjes. Deze goedkope basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. Hieronder verschaffen we de adviesprijzen van het laten plaatsen van een traplift in De Falom. Het trap type is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.550€1.650 – €2.350halve dag
Eén bocht€5.400 – €9.800€2.950 – €6.3004,5 uur
2 bochten€5.650 – €11.300€4.100 – €7.3006 uur
Draaiende trap€7.550 – €14.000€5.150 – €10.8006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in De Falom.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in De Falom is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte producten worden uitgebreid gecontroleerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Dan bespaart u gemakkelijk 50% – 60% op de nieuwprijs. Daarnaast is dat een duurzame investering. Het gros van de aanbieders hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-de-falom-9109

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. De rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs het railsysteem aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. Veel merken bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste types kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere gezinssituatie bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in De Falom voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.850 incl. montage.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.000 inclusief installatie. Dit product kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een luxere stoel.

Traplift voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede organisatie die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Dantumadiel via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u recht op woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Dantumadiel. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist kijkt kritisch naar uw situatie en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze in uw huis te wonen. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? Hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Dantumadiel (https://www.dantumadiel.frl).
 2. Uw consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U bespreekt welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak opstapjes of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig meer geschikt.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna bieden ze u gegevens over hoe u geholpen wordt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een stoellift kiezen die matcht met uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Meer informatie of meteen beginnen met de aanvraagprocedure? In de box hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hynsteblom 4
 • 9104 BR, Dantumadiel
 • Website: www.dantumadiel.frl
 • E-mail: post@dantumadiel.eu
 • Telefoonnummer: 140511

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO De Falom subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een subsidie in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of het aanbod trapliften onder de loep nemen? In dat geval adviseren wij een winkel of showroom in de regio. Een erkende adviseur kan u verschillende systemen introduceren en geeft onafhankelijk advies over welk model aansluit op de situatie en het budget. Veel verkooppunten verkopen diverse merken. In het onderstaande overzicht bieden wij aanbieders en merken die ook liften monteren in De Falom.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in De Falom.

Erkende merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele erkende fabrikanten met eigen labels. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift bouwers verzekeren een snelle montage een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In deze tabel staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit meerdere goede ontwikkelaars Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Minivator, Strobbe, Heymer, Platinum. Gerenommeerde montagepartners van deze modellen zijn RecentLift, TipTop, Vegro, 123traplift, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een adviseur geeft tips en advies voor het vinden van een goede huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak kan het plaatsen van een traplift in De Falom al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals Stannah & Extrema verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen als onder andere de Handicare 1000.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in De Falom is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in De Falom verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Doorgaans fluctueert dat tussen de 115 KG & 165 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de opties bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze gevallen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Zodoende opgewassen tegenextreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie