Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Broeksterwâld

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Broeksterwâld kan u daarbij helpen! Een groot aantal senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u risicoloos en comfortabel in uw eigen huis blijven wonen. Op Trapliftexpert.nl leest u belangrijke adviezen omtrent trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over diverse lift types, hoe het technisch werkt, de (montage)kosten, de WMO regelingen en info over het huren van een lift. Geïnteresseerd? Dan kan men kosteloos en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Dantumadiel.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een gemakkelijke manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De totale kosten wisselen sterk tussen €1500 oplopend tot 8600, incl. installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden heeft u recht op een traplift vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteDantumadiel | Merken en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9108
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Broeksterwâld februari 2024

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: het type trap en extra opties zoals een draaibare stoel. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een model voor een normale rechte trap installeren is het minst arbeidsintensief en is dus ook de goedkoopste optie. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan stijgen de kosten. Vaak komen er additionele kosten bij voor opties zoals een andere kleur rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.650.
 • Een stoellift met één bocht is er vanaf €6.250.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.400 inclusief plaatsing.
 • Extra upgrades zoals een automatische voetenplank zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze lokkertjes hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de bijgaande tabel bekijkt u een lijst met verwachte prijzen van het laten installeren van een traplift in Broeksterwâld. Het trap type vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.700€1.550 – €2.1503,5 uur
1 bocht€5.000 – €9.400€3.250 – €5.700halve dag
Twee bochten€5.950 – €11.600€3.700 – €7.0006,5 uur
Spiltrap€7.800 – €12.900€5.200 – €9.3001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Broeksterwâld.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Broeksterwâld is zeker het overwegen waard. Gebruikte artikelen worden uitgebreid gecontroleerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Daarmee bespaart u maar zo 45% vergeleken met een nieuw model. Uiteraard is dat een duurzame investering. Steeds meer showrooms hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-broeksterwald-9108

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit model werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel producten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Vaak kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor ieder huishouden zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Broeksterwâld voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Ook kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.500 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere tarieven en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.750 inclusief plaatsing. De constructie kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €10.000. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een luxere stoel.

Traplift voor buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit product heeft een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire fabrikant die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke installaties kosten al snel €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Dantumadiel binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Dantumadiel. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn moeiteloos en veilig in uw huidige woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Dantumadiel (https://www.dantumadiel.frl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U vertelt wat u kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent bekijkt of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. opstapjes of smalle deuren). De verhuisvergoeding is in dat geval een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien krijgt u documenten over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag hierbij een systeem kopen die voldoet aan uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of direct een WMO-voorziening aanvragen? In onderstaand schema checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hynsteblom 4
 • 9104 BR, Dantumadiel
 • Website: www.dantumadiel.frl
 • E-mailadres: post@dantumadiel.eu
 • Telefoonnummer: 140511

Zijn er nog meer vergoedingen?
Behalve de traplift WMO Broeksterwâld vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u de populaire stoelliften laten zien en informeert welk soort lift past bij uw trap, situatie en budget. Het gros van de verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In de bijgaande tabel bieden wij winkels en producenten die ook leveren in Broeksterwâld.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in Broeksterwâld.

Erkende merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf populaire producenten met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze producenten verzekeren een vlotte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn enkele geschikte leveranciers Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Triwa, Extrema, Minivator, Heymer. Erkende (tweedehands) aanbieders van deze modellen zijn Smienk, Vegro, PractiComfort, RecentLift, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een productspecialist is u graag van dienst bij het uitzoeken van een prettige huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans zal de montage van een traplift in Broeksterwâld binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Standaard is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle onderdelen worden uitgebreide getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Minivator + RecentLift hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 2000.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Broeksterwâld is relatief duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Broeksterwâld hanteert een maximale draagkracht in KG. Normaal gesproken ligt dat tussen de 135 KG & 165 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de stoelen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie