Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Schiermonnikoog

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Schiermonnikoog biedt uitkomst! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Door deze oplossing kunt u zonder risico en zeer eenvoudig op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze webpagina treft u nuttige beschrijvingen omtrent trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over velerlei liften en producten, hoe het technisch werkt, de installatiekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over tweedehands modellen. Ook kunt u heel eenvoudig en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Schiermonnikoog.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Op een veilige en eenvoudige manier blijven genieten van uw woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een geschikte traplift.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2450 tot wel €10000, inclusief plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteSchiermonnikoog | Merken en verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteSchiermonnikoog
Postcode9166
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Schiermonnikoog juni 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs wordt bepaald door twee zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Ook worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.450.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €5.750.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.450 of meer.
 • Extra opties als een voetenplank met LED verlichting komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in reclames. Deze interessante vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de onderstaande tabel bekijkt u een lijst met verwachte prijzen van het laten monteren van een traplift in Schiermonnikoog. Het soort trap (recht of met bochten) heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.350€1.700 – €2.2004 uur
1 bocht€4.800 – €8.000€2.700 – €5.400halve dag
Twee bochten€6.350 – €10.400€4.100 – €7.4006,5 uur
Spiltrap€8.500 – €12.800€5.150 – €10.9006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Schiermonnikoog.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Schiermonnikoog kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden uiteraard goed nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u maar zo 60% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Veel aanbieders hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met gebruikte modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-schiermonnikoog-9166

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze speciale rails wordt aangebracht op de buiten- of binnenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Het systeem wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is is er nog een noodaccu. Bijna alle systemen hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Meestal kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Elk geval is anders. Voor elke trap wordt gezocht naar het juiste product. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in Schiermonnikoog voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Daarnaast onderscheiden we buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.200 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails worden afgestemd. Dit resulteert in hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.800 incl. plaatsing. Het systeem kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €8.000. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en eventuele extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelgebruikers. Deze lift beschikt over een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede zaak die rolstoelliften kan installeren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al gauw €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Schiermonnikoog via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Interesse in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Schiermonnikoog. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze uw gehele woning te blijven gebruiken. Middels de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Schiermonnikoog (https://www.schiermonnikoog.nl).
 2. De consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft te kennen aan welke artikelen u behoefte heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens sturen ze u gegevens over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of een individueel PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een stoellift selecteren die voldoet aan uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of snel aan de slag met een aanvraag? Hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Van Starkenborghstraat 17
 • 9166 PL, Schiermonnikoog
 • Website: www.schiermonnikoog.nl
 • E-mailadres: wmo@schiermonnikoog.nl
 • Telefoonnummer: 0519720674

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Schiermonnikoog subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie als zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor mensen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u advies of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een winkel (of vertegenwoordiger) in de regio. Een getrainde specialist kan u geschikte mogelijkheden laten zien en adviseert u over welk systeem past bij uw woning en budget. Veel van de verkooppunten bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder bieden wij fabrikanten en dealers die ook werkzaam zijn in Schiermonnikoog.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Schiermonnikoog.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn een aantal bekende traplift bouwers met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift fabrikanten staan in voor een snelle levering en uitstekende service. U kunt hier – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande lijst bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren meerdere betrouwbare traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder worden er ook producten verkocht van Extrema, Triwa, Minivator, Strobbe, Heymer. Populaire (tweedehands) aanbieders van dergelijke merken zijn TipTop, PractiComfort, Vegro, Smienk, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur zal u verder ondersteunen bij het kopen van een goede huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Schiermonnikoog binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden uitvoerig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als Triwa of Extrema hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare Freecurve.

Waar kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Schiermonnikoog is relatief duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Schiermonnikoog werkt met een maximaal gewicht in kilogram. In de regel gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG – 175 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de opties die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze woningtypes kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie