Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Vlieland

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Vlieland maakt het mogelijk! Meer en meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor het gemak van de stoellift. Met zo’n lift kunt u veilig en op een prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken. Hieronder leest u bruikbare informatie m.b.t. trapliften. Onze medewerkers lichten u in over soorten liften, hoe het technisch werkt, de installatiekosten, de WMO en andere vergoedingen en info over tweedehands modellen. Meer info? Dan kunt u direct een brochure of een offerte aanvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Vlieland.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Op een betrouwbare en gemakkelijke manier van uw hele huis genieten.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een traplift te maken.
 • De prijzen variëren tussen €2050 & €9800, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Kosten traplift juli 2024 | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Aanvraag via de WMO gemeente Vlieland | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieFriesland
GemeenteVlieland
Postcode8899
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 55

Kosten traplift Vlieland juli 2024

U bent overtuigt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De prijs hangt af van twee zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een draaibare stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap kost het minste werk en is dus relatief goedkoop. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Mogelijk zijn er extra kosten voor extra opties zoals een extra dunne rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.450.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er vanaf €6.300.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.450 incl. montage.
 • Extra’s zoals een opklapbare rail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze aantrekkelijke basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. Hieronder verstrekken wij prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het plaatsen van een traplift in Vlieland. Het valt direct op: het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.950€1.650 – €2.2004 uur
1 bocht€5.050 – €9.200€2.650 – €6.1005 uur
Twee bochten€6.250 – €11.300€4.250 – €8.0001 dag
Spiltrap€8.550 – €13.400€4.550 – €10.1006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Vlieland.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Vlieland is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte artikelen worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen supersnel worden geleverd. Dan bespaart u tot wel 50% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. Flink wat fabrikanten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-handse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met de expert kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-vlieland-8899

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is noodzakelijk wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dat railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De stoellift werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Overigens kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Type trapliften

Elk geval is anders. En voor iedere woning en gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Vlieland voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.500 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit ziet u terug in hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.250 incl. plaatsing. De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €8.500. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en optionele extra’s zoals een sta-op-stoel.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een sterke traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel. Dit type heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte firma die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Vlieland d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u gebruik maken van de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Vlieland. Ouderen en mensen met een beperking met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur kijkt kritisch naar uw situatie en adviseert of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren comfortabel van uw huis te blijven genieten. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Vlieland (https://www.vlieland.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U indiceert welke hulpmiddelen u wenst om langer in de eigen woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent verkent of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijvoorbeeld door opstapjes of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn bieden ze u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een traplift uitzoeken die rijmt met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of snel aanmelden voor de WMO? Bijgaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Dorpsstraat 127
 • 8899 AE, Vlieland
 • Website: www.vlieland.nl
 • E-mail: vlielandskwartier@vlieland.nl
 • Telefoonnummer: 0562452713

Andere subsidieregelingen
Na de traplift WMO Vlieland lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een subsidie wanneer zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor woningeigenaren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak bij een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u geschikte systemen demonstreren en adviseert u over welk merk/model voldoet aan uw wensen, eisen en budget. Veel van de aanbieders bieden meerdere merken aan. In het schema hieronder vindt u aanbieders en merken die ook kunnen leveren in Vlieland.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Vlieland.

Goede merken
In Nederland zijn vijf bekende ontwikkelaars actief. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze fabrikanten verzekeren een snelle montage en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het schema hieronder treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit vijf bekende traplift fabrikanten Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Triwa, Extrema, Platinum, Heymer. Populaire installateurs van deze merken zijn o.a. 123traplift, Vegro, TipTop, RecentLift, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur kan u helpen met het uitkiezen van de beste huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal zal de montage van een traplift in Vlieland al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Stannah en Strobbe verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Platinum Curve.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Vlieland is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Vlieland benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de regel schommelt dat tussen de 100 KG tot 160 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze huizen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie