Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift De Westereen

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een innovatieve traplift in De Westereen maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer senioren en mindervaliden kopen een speciale stoellift voor thuis. Hierdoor kan men zonder zorgen en comfortabel in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via Trapliftexpert.nl leest u uitgebreide gegevens betreffende trapliften. Wij bieden handige info over diverse lift types, hoe de bediening werkt, de montagekosten, de overheidsregelingen (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Tevens kan men gelijk en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Dantumadiel.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zonder zorgen en op een comfortabele manier de trap op en af.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een traplift mogelijk.
 • De uiteindelijke kosten wisselen sterk tussen €2050 tot wel €9700, incl. plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift maart 2023 | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteDantumadiel | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9271
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftOtolift Line

Kosten traplift De Westereen maart 2023

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs hangt af van twee zaken: het soort trap en eventuele extra’s. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap gaan de kosten omhoog. Vaak bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een extra dunne rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.800.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €6.050.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €7.150 inclusief installatie.
 • Extra’s zoals een vierpuntsgordel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. Hieronder verstrekken wij de begrote kosten van het installeren van een traplift in De Westereen. Het type trap is de belangrijkste kostenpost.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.850€1.750 – €2.1503,5 uur
1 bocht€4.800 – €8.000€2.800 – €5.900Dagdeel
2 bochten€5.850 – €11.200€3.550 – €7.900Hele dag
Draaiende trap€8.050 – €14.100€5.300 – €9.6001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in De Westereen.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in De Westereen is zeker het overwegen waard. Gebruikte artikelen worden gereviseerd en kunnen supersnel worden geleverd. Hiermee bespaart u gemakkelijk 60% vergeleken met een nieuw model. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer leveranciers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Door te overleggen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-de-westereen-9271

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit type werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste producten hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Standaard kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Er is een lift voor elke trap.

Type trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke trap zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in De Westereen voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Verder kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.550 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.150 inclusief installatie. Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt op de trap bevestigd. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.750. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en aanvullende opties als een driepuntsgordel.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Daardoor is het systeem bestand tegen elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze lift beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte zaak die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke systemen kosten al snel €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Dantumadiel via de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Dantumadiel. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert komt langs voor een keukentafelgesprek en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn comfortabel zelfstandig te blijven. Door de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Dantumadiel (https://www.dantumadiel.frl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U vertelt wat u kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert onderzoekt of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is dikwijls iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend ontvangt u gegevens over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type kopen die matcht met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of direct aan de slag met een aanvraag? In de grijze box treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hynsteblom 4
 • 9104 BR, Dantumadiel
 • Website: www.dantumadiel.frl
 • E-mail: post@dantumadiel.eu
 • Telefoonnummer: 140511

Zijn er nog meer vergoedingen?
Behalve de traplift WMO De Westereen bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor hulpbehoevenden die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of showroom in de buurt. Een erkende adviseur kan u geschikte modellen demonstreren en geeft aan welk soort lift matcht met uw budget en situatie. Veel aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In de bijgaande tabel treft u leveranciers en merken die ook werkzaam zijn in De Westereen.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in De Westereen.

Geschikte merken
In Nederland zijn verschillende betrouwbare traplift bouwers werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten verzekeren een korte levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de volgende tabel vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren enkele betrouwbare producenten Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Extrema, Heymer, Platinum, Minivator, Triwa. Betrouwbare (2e hands) leveranciers van deze modellen zijn 123traplift, PractiComfort, RecentLift, Vegro, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist helpt u graag bij het uitkiezen van een passende huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak zal het plaatsen van een traplift in De Westereen al binnen 2 weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Standaard komt de rails nieuw uit de fabriek en kiest men een gebruikte stoel. Alle onderdelen worden grondig getest om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Acorn + Extrema verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Flow.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in De Westereen is behoorlijk duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u gemiddeld €150,00 per maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in De Westereen communiceert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel ligt dat tussen de 115 KG tot 155 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de stoelen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze situaties zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie