Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Yde

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Yde kan u daarbij helpen! Meer en meer mindervaliden en ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Door deze oplossing kunt u zorgeloos en zeer eenvoudig gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Via deze website leest u uitgebreide specificaties inzake trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende type liften, de unieke werking, de tarieven, de WMO en veiligheid. Meer info? Dan kunt u zonder kosten en zonder moeite een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Tynaarlo.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Zorgeloos en op een plezierige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een traplift op maat.
 • De uiteindelijke kosten schommelen tussen €1950 tot wel €10100, inclusief montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift maart 2023 | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Tynaarlo | Fabrikanten en adviseurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9494
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 10

Kosten traplift Yde maart 2023

U bent erover uit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs wordt bepaald door 2 aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Normaal gesproken moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties zoals een luxe stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.100.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al vanaf €6.150.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.000 of nog duurder.
 • Extra opties als een sta-op-stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in folders. Deze gunstige vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de tabel hieronder treft u de richtprijs van het laten installeren van een traplift in Yde. Uw trapsituatie heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.300€1.650 – €2.3501/2 dag
Eén bocht€4.700 – €8.500€2.750 – €5.7004,5 uur
Meerdere bochten€6.300 – €10.300€4.500 – €7.2005,5 uur
Draaiende trap€8.350 – €12.000€4.600 – €10.3006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Yde.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Yde kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden grondig getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Dan bespaart u tot wel 55% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-yde-9494

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit model heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste systemen hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Meestal kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Traplift keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor ieder huishouden is er een passende oplossing. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Yde voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Voorts kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.550 incl. montage.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.250 inclusief plaatsing. De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.500. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een betrouwbare traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Zodoende blijft uw lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende verkoper die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze hebben al snel een prijskaartje van €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tynaarlo binnen de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u recht op deze woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Tynaarlo. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode veilig en prettig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Tynaarlo (https://www.tynaarlo.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U deelt aan welke artikelen u behoefte heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent gaat na of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna verstrekken ze u details over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag nu een traplift aanschaffen die rijmt met uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Meer informatie of wilt u hulp aanvragen? Hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kornoeljeplein 1
 • 9481 AW, Tynaarlo
 • Website: www.tynaarlo.nl
 • E-mailadres: sociaalteam@tynaarlo.nl
 • Telefoonnummer: 0592266737

Andere subsidieregelingen
Behalve de traplift WMO Yde onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor woningeigenaren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Bezoek dan een winkel (of vertegenwoordiger) gevestigd in de regio. Een professionele adviseur kan u de populaire liften demonstreren en adviseert welk model in lijn is met uw situatie. Een groot deel van de aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het schema hieronder treft u aanbieders en merken die ook liften monteren in Yde.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Yde.

Goede merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele betrouwbare producenten aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze ontwikkelaars garanderen een snelle montage en een professionele storingsdienst. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit 5 grote producenten We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Strobbe, Extrema, Triwa, Heymer. Erkende (tweedehands) aanbieders van dergelijke merken zijn Vegro, 123traplift, RecentLift, TipTop, Smienk.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het vinden van een geschikte huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Yde binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de regel wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de motor worden uiteraard goed nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Dealers als Otolift & PractiComfort hebben een prima aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Triwa TR 55.

Kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Yde is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Yde communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen schommelt dat tussen de 110 KG – 165 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de liften in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze situaties zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie