Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift De Punt

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in De Punt kan u daarbij helpen! Veel ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. Op die manier kan men zonder zorgen en op een prettige manier in uw eigen huis blijven wonen. Op deze webpagina leest u praktische tips inzake trapliften. U leest hier alles over velerlei liften en producten, een technische beschrijving, de prijzen, de WMO regelingen en info over het huren van een lift. Meer info? Dan kan men gelijk en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Tynaarlo.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Zorgeloos en op een aangename manier naar boven en beneden gaan.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen schommelen tussen €2050 en €10200, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift maart 2023 | Hoe werken deze types | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Tynaarlo | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9493
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 55

Kosten traplift De Punt maart 2023

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De offerteprijs wordt bepaald door twee aspecten: uw trapsituatie maar ook door de extra opties die u kiest. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een lift plaatsen op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Bovendien zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een automatische draaizitting.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.100.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al voor €5.800.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.450.
 • Opties zoals een parkeerbocht worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in flyers. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de tabel hieronder bieden wij de begrote kosten van het laten monteren van een traplift in De Punt. Uw trapsituatie vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.800€1.800 – €2.3003,5 uur
Eén bocht€4.950 – €9.200€2.950 – €5.9004,5 uur
2 bochten€5.500 – €11.600€4.000 – €7.700Eén dag
Draaiende trap€7.600 – €12.900€4.800 – €9.1005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in De Punt.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best duur. Een tweedehands traplift kopen in De Punt is zeker het overwegen waard. Gebruikte liften worden uiteraard goed nagekeken en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Daarmee bespaart u eenvoudig 60% op de aanschaf van uw traplift. Ook is recycling goed voor het milieu. De meeste merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-de-punt-9493

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Het railsysteem wordt vastgezet op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel merken hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Vaak kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Type trapliften

Elk geval is anders. Voor ieder huishouden wordt gezocht naar het juiste product. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in De Punt voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap is er vanaf €2.800 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.500 incl. montage.De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €9.250. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en extra opties zoals een 4-puntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Op die manier is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor de rolstoel. Dit type heeft een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire firma die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze modellen worden aangeboden v.a. €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tynaarlo via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Tynaarlo. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur maakt een goede analyse en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en op een betrouwbare wijze in uw huis te wonen. Middels de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Tynaarlo (https://www.tynaarlo.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U bespreekt welke hulpmiddelen u wenst om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent beslist of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijvoorbeeld door drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien ontvangt u aanvullende info over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een individueel PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een systeem laten plaatsen die matcht met uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of snel een WMO-melding doen? Onderstaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kornoeljeplein 1
 • 9481 AW, Tynaarlo
 • Website: www.tynaarlo.nl
 • E-mail: sociaalteam@tynaarlo.nl
 • Telefoonnummer: 0592266737

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO De Punt subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door gezinnen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Ga dan eens langs bij een showroom of adviespunt rondom uw woonplaats. Een betrouwbare expert kan u de populaire liften tonen en informeert welk systeem rijmt met uw wensen, eisen en budget. De meeste aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In deze tabel bieden wij aanbieders en merken die ook leveren in De Punt.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in De Punt.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij diverse bekende ontwikkelaars aan het werk. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift bouwers staan voor een vlotte levertijd en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het onderstaande overzicht treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit enkele geschikte fabrikanten Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien worden er ook producten verkocht van Minivator, Platinum, Triwa, Extrema, Strobbe. Gerenommeerde aanbieders van de genoemde merken zijn RecentLift, 123traplift, Smienk, TipTop, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een ervaren adviseur kan u helpen bij het vinden van een goede huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om de trap op te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel situaties kan de montage van een traplift in De Punt binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Meestal is het railsysteem 100% nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de elektromotor worden goed getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als Acorn & PractiComfort hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals de Handicare 950.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in De Punt is op lange termijn niet voordelig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in De Punt hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de regel gaat het om een draagkracht tussen de 135 KG tot 150 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de liften bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze woningtypes is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie