Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zeijen

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Zeijen maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer mindervaliden en ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. . Slim, want zo kunt u weer zelf en op een prettige manier de trap op en af. In het volgende overzicht treft u handige specificaties inzake trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het werkt, de verwachte kosten, de WMO regelingen en onderhoud. Daarbovenop kunt u direct en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Tynaarlo.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zonder risico en op een comfortabele manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift op maat.
 • De uiteindelijke kosten wisselen sterk tussen €1800 tot zo’n €8500, inclusief plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden wordt de traplift vergoed vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Kosten traplift februari 2024 | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteTynaarlo | Merken en monteurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9491
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftTriwa TR 80

Kosten traplift Zeijen februari 2024

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Vaak zijn er extra kosten voor extra opties zoals een snellere motor.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.100.
 • Een stoellift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €6.300.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.150 inclusief installatie.
 • Eventuele extra opties zoals een vijfpuntsgordel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze voordelige vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. Hieronder bekijkt u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten monteren van een traplift in Zeijen. Het trap type vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.850€1.750 – €2.150halve dag
Eén bocht€5.000 – €9.400€3.200 – €6.9001/2 dag
Twee bochten€6.500 – €10.300€3.700 – €7.500Eén dag
Wenteltrap€8.300 – €13.800€4.600 – €10.100Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Zeijen.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Zeijen is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden uitgebreide getest en worden onder garantie geleverd. Hiermee bespaart u zo 50% op de nieuwprijs. Ook is recycling goed voor het milieu. Veel merken kunnen u ook helpen aan 2de-handse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-zeijen-9491

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Zo’n rail wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Het systeem werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. In de regel kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

De verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke trap zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Zeijen voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.550 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.750 incl. plaatsing. Het systeem kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en overige opties zoals eenluxe stoel.

Traplift voor buiten
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelgebruikers. Deze lift werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire fabrikant die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tynaarlo d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u ook profiteren van deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Tynaarlo. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang op een betrouwbare wijze uw gehele woning te blijven gebruiken. Middels de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Tynaarlo (https://www.tynaarlo.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U indiceert wat u kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent verkent of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door opstapjes of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Mits uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rollator) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U kunt dan zelf een stoellift uitkiezen dat past bij uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of nu direct beginnen met de aanvraagprocedure? Onderstaand plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kornoeljeplein 1
 • 9481 AW, Tynaarlo
 • Website: www.tynaarlo.nl
 • E-mailadres: sociaalteam@tynaarlo.nl
 • Telefoonnummer: 0592266737

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Zeijen lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een subsidie in het geval er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een uitgebreid advies of verschillende trapliften uitproberen? Ga dan eens langs bij een dealer of leverancier in de buurt. Een erkende adviseur kan u de populaire systemen introduceren en geeft onafhankelijk advies over welk systeem voldoet aan uw trap, situatie en budget. Veel winkeliers bieden meerdere merken aan. In de onderstaande lijst vindt u winkels en producenten die ook werkzaam zijn in Zeijen.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Zeijen.

Betrouwbare merken
In uw regio zijn enkele erkende traplift bouwers aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten werken met een korte levertijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het overzicht hieronder bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden meerdere bekende producenten Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder zijn er nog wat minder bekende merken als Extrema, Strobbe, Triwa, Platinum, Minivator. Populaire montagepartners van bovengenoemde merken zijn PractiComfort, RecentLift, Vegro, 123traplift, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar men verschillende types kan uittesten. Een professionele adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van een goede huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Zeijen binnen één tot twee weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals Triwa + Extrema hebben een prima aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Handicare 1000XXL.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Zeijen is behoorlijk duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Zeijen werkt met een maximaal gewicht in kilogram. Vaak schommelt dat tussen de 115 KG & 165 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als aanvulling voor deze type woningen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie