Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Taarlo

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Taarlo biedt uitkomst! Steeds meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Met zo’n lift kunt u veilig en zonder enige inspanning gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze webpagina bekijkt u belangrijke details inzake trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over velerlei liften en producten, een technische beschrijving, de verwachte kosten, info over de WMO/PGB en en wat bekende leveranciers zijn. Daarnaast kan men gelijk en zonder moeite een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Tynaarlo.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Zorgeloos en op een plezierige manier naar boven en beneden gaan.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De kosten liggen tussen de €2600 tot zo’n €8700, inclusief plaatsing.
 • In sommige gevallen ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Traplift keuzeadvies | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteTynaarlo | Merken en verkooppunten | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9485
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare 950+

Kosten traplift Taarlo april 2023

U hebt de keuze gemaakt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische klaprail. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Bovendien komen er additionele kosten bij voor toevoegingen zoals een luxe stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap start bij €2.550.
 • Een stoellift met één bocht vindt u al vanaf €5.950.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.250 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze goedkope basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. Hieronder treft u de richtprijs van het laten monteren van een traplift in Taarlo. Het aantal bochten gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.300€1.650 – €2.300halve dag
1 bocht€4.600 – €9.900€2.600 – €6.5005 uur
2 bochten€6.350 – €10.700€4.000 – €7.8006,5 uur
Spiltrap€7.700 – €12.300€4.600 – €10.300Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Taarlo.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Taarlo kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden uitvoerig nagekeken en zijn vaak snel leverbaar. Daarmee bespaart u eenvoudig 50% vergeleken met een nieuw model. Ook is dat een duurzame investering. Steeds meer aanbieders hebben op dit moment diverse gebruikte liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-taarlo-9485

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dit railsysteem wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U bedient de lift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle systemen hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste types kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. En voor iedere woning en gebruiker is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs zijn er 2 modellen: stoelliften in Taarlo voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts zijn er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.700 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in hogere tarieven en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.500 incl. plaatsing. Dit model kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €9.250. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Deze lift is opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Daardoor is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit type werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede aanbieder die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften kosten al snel €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tynaarlo door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Tynaarlo. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur komt bij u thuis en adviseert of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en veilig en prettig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Tynaarlo (https://www.tynaarlo.nl).
 2. De consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Soms vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent analyseert of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk aan veel hoogteverschil of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna bieden ze u gegevens over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Zodra u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt hierbij een stoellift laten installeren die aansluit op uw eisen en wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Vestigingsadres

Meer weten of direct een aanvraag indienen? In de grijze box checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kornoeljeplein 1
 • 9481 AW, Tynaarlo
 • Website: www.tynaarlo.nl
 • E-mail: sociaalteam@tynaarlo.nl
 • Telefoonnummer: 0592266737

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Taarlo bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een subsidie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor huishoudens die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een adviespunt of showroom in de buurt. Een professionele adviseur kan u de populaire stoelliften tonen en adviseert welk type lift past in lijn is met uw wensenlijstje en budget. Veel van de dealers hebben een gevarieerd assortiment. In deze tabel staan verkooppunten en fabrikanten die ook liften monteren in Taarlo.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Taarlo.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende populaire traplift bouwers werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze leveranciers staan voor een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn 5 geschikte producenten Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Minivator, Triwa, Heymer, Platinum. Grote montagepartners van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, RecentLift, TipTop, Smienk, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een adviseur kan u helpen met het uitzoeken van een prettige huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Taarlo binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Doorgaans is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden goed getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Handicare of Heymer hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare 950.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Taarlo is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Taarlo hanteert een maximale draagkracht in KG. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 115 KG en 155 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de systemen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort huizen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie