Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Noordlaren

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Noordlaren vergroot uw zelfstandigheid. Veel bejaarden en mensen met medische beperkingen kopen een speciale stoellift voor thuis. Hierdoor kunt u op een veilige manier en zonder moeite blijven genieten van uw woning. Op deze pagina bieden wij bruikbare details m.b.t. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, een technische beschrijving, de installatiekosten, de WMO en en wat bekende leveranciers zijn. Tevens kunt u gratis en zonder moeite een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Groningen.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Op een veilige en plezierige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €1500 & €8300, inclusief plaatsing.
 • In sommige gevallen komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift aanvragen via de WMO in Groningen | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
Postcode9479
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftHandicare 1000

Kosten traplift Noordlaren april 2023

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De offerteprijs wordt bepaald door 2 aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatische klaprail. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Tevens zijn er extra kosten voor extra opties als een extra sterke accu.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.400.
 • Een simpele lift met één bocht is er al voor €6.300.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.450 inclusief plaatsing.
 • Extra’s zoals een parkeerbocht komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV reclames. Deze goedkope vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. Hieronder bieden wij de begrote kosten van het installeren van een traplift in Noordlaren. Het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.750€1.650 – €2.1503,5 uur
1 bocht€5.500 – €8.100€3.100 – €6.900Dagdeel
2 bochten€5.800 – €10.500€4.500 – €7.300Hele dag
Draaiende trap€8.400 – €12.400€4.700 – €10.400Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Noordlaren.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Noordlaren is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden grondig getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Hiermee bespaart u eenvoudig 30% – 50% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Het gros van de verkopers bieden een assortiment met tweedehandse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-noordlaren-9479

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. De rail wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De lift wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. Bijna alle systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Overigens kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elk geval is anders. Voor elk appartement zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Noordlaren voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Tevens verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.700 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot duurdere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.900 inclusief installatie. Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €9.750. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een 4-puntsgordel.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Deze lift is opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit product is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende verkoper die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties zijn verkrijgbaar vanaf €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Groningen via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Groningen. Senioren en mindervaliden die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur neemt uw situatie onder de loep en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent op een betrouwbare wijze gebruik te blijven maken van de hele woning. Middels de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Groningen (https://www.groningen.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent verkent of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (we zien vaak drempels naar de badkamer of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dikwijls een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna bieden ze u documenten over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het installeren van een traplift of een rolstoel) of een individueel PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag nu een stoellift uitzoeken dat past bij uw behoeften. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of direct een aanvraag indienen? In de box hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kreupelstraat 1
 • 9712 HW, Groningen
 • Website: www.groningen.nl
 • E-mailadres: gemeente@groningen.nl
 • Telefoonnummer: 0503674200

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Noordlaren bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere mogelijkheden demonstreren en adviseert welke uitvoering past bij de situatie en het budget. Veel van de winkels hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder vergelijkt u aanbieders en merken die ook werkzaam zijn in Noordlaren.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Noordlaren.

Professionele merken
In ons land zijn verschillende goede producenten operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze ontwikkelaars staan bekend om een snelle levertijd en een erkende servicedienst. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het schema hieronder bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden verschillende professionele traplift bouwers We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Heymer, Platinum, Extrema, Minivator. Populaire verkopers van dergelijke merken zijn PractiComfort, Vegro, 123traplift, Smienk, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een betrouwbare expert zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een goede huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak zal de installatie van een traplift in Noordlaren binnen 1 – 2 weken plaatsvinden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals Otolift & Heymer beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals o.a. de Stannah Sadler.

Is het slim om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Noordlaren is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Noordlaren hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. In de regel schommelt dat tussen de 100 KG tot 150 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de constructies die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Speciaal voor dit soort huizen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie