Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift De Groeve

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in De Groeve maakt het mogelijk! Steeds meer ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kan men zonder zorgen en zeer eenvoudig op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze site treft u belangrijke gegevens aangaande trapliften. U leest hier alles over diverse lift types, hoe het werkt, de (montage)kosten, de overheidsregelingen (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Daarnaast kunt u online en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Tynaarlo.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Op een veilige en plezante manier blijven genieten van uw woning.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een traplift op maat.
 • De totale kosten liggen tussen de €2550 en €10100, incl. montage.
 • In enkele gevallen wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteTynaarlo | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9473
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftStannah Sadler

Kosten traplift De Groeve maart 2023

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs komt tot stand middels 2 aspecten: het type trap en extra opties zoals een automatische klaprail. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Uiteraard bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een automatische draaizitting.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.500.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.100.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.050.
 • Extra upgrades zoals een noodbatterij zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze lokkertjes hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het onderstaande overzicht voorzien we u van een overzicht met de geschatte kosten van het installeren van een traplift in De Groeve. Uw trapsituatie heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.800€1.650 – €2.1004,5 uur
1 bocht€5.000 – €8.200€3.400 – €5.8004,5 uur
2 bochten€5.950 – €10.100€4.400 – €7.2006,5 uur
Draaiende trap€8.200 – €13.600€5.000 – €9.500Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in De Groeve.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in De Groeve kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden uiteraard goed nagekeken en zijn helemaal veilig. Daarmee bespaart u tot wel 55% op de aankoopprijs. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. De meeste verkopers hebben op dit moment diverse 2e-handse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-de-groeve-9473

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is vooral handig wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Zo’n rail wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs het railsysteem met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Het systeem werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste soorten hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Overigens kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor ieder huishouden wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in De Groeve voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder zijn er systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap is er al voor €2.600 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.050 incl. installatie. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.500. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en eventuele extra opties zoals een driepuntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit speciale model heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte zaak die rolstoelliften kan leveren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze hebben al snel een prijskaartje van €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tynaarlo met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Tynaarlo. Ouderen en mensen met een beperking met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur maakt een afspraak en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en op een betrouwbare wijze in uw huis te wonen. Via de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Tynaarlo (https://www.tynaarlo.nl).
 2. Een consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U indiceert wat u kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert analyseert of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (met zaken als drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is in dat geval meer geschikt.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien ontvangt u gegevens over hoe u geholpen wordt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een systeem laten installeren die matcht met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of gelijk aan de slag met een aanvraag? In de grijze box leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kornoeljeplein 1
 • 9481 AW, Tynaarlo
 • Website: www.tynaarlo.nl
 • E-mail: sociaalteam@tynaarlo.nl
 • Telefoonnummer: 0592266737

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO De Groeve lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor gezinnen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften uitproberen? In dat geval adviseren wij een winkel (of vertegenwoordiger) in de omgeving. Een goede verkoopmedewerker kan u de populaire liften laten zien en geeft aan welk soort lift in lijn is met uw situatie. Een groot deel van de dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In deze tabel treft u verkooppunten en fabrikanten die ook kunnen leveren in De Groeve.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in De Groeve.

Goede merken
In uw omgeving zijn meerdere goede fabrikanten aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers staan bekend om een snelle levering een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In het onderstaande overzicht vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan diverse geschikte ontwikkelaars Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Minivator, Heymer, Triwa, Strobbe, Extrema. Grote installateurs van deze modellen zijn RecentLift, 123traplift, Vegro, Smienk, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een erkende adviseur helpt u graag bij het vinden van een goede huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties zal de montage van een traplift in De Groeve binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de elektromotor worden grondig gecheckt om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Acorn of 123 traplift hebben een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Triwa TR 160.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in De Groeve is relatief duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in De Groeve communiceert een maximale draagkracht in KG. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 125 KG en 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de systemen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier opgewassen tegenelk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie