Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Annen

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Annen maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Dankzij dit systeem kunt u veilig en moeiteloos uw gehele woning blijven gebruiken. Via onze vergelijker bieden wij praktische tips inzake trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, de unieke werking, de geschatte kosten, de WMO en veiligheid. Bovendien kunt u gratis een brochure of een offerte aanvraag indienen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Aa en Hunze.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Zonder risico en op een plezante manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een traplift mogelijk.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €1650 & €9900, inclusief montage.
 • Mogelijk worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift maart 2023 | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Aa en Hunze | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9468
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftOtolift Parallel

Kosten traplift Annen maart 2023

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De offerteprijs hangt af van twee factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Uiteraard komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een stabieler zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.300.
 • Een stoellift met één bocht is er vanaf €6.000.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.200 inclusief installatie.
 • Extra opties zoals een parkeerbocht zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze voordelige vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In deze tabel bekijkt u de richtprijzen van het monteren van een traplift in Annen. Het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.600€1.550 – €2.2004,5 uur
1 bocht€5.100 – €8.200€3.100 – €6.0001/2 dag
Meerdere bochten€5.800 – €10.100€3.800 – €7.0006 uur
Spiltrap€8.250 – €13.600€5.200 – €9.3006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Annen.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Annen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden op alle punten gecontroleerd en kunnen snel worden geleverd. Dan bespaart u eenvoudig 30% – 50% op de aankoopprijs. Tevens is recycling goed voor het milieu. Flink wat verkooppunten hebben een ruim aanbod met 2e-handse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-annen-9468

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dat railsysteem wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. Bijna alle types beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste types kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere woning en elk budget bestaat er een geschikt systeem. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Annen voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Daarnaast bestaan er buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.100 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dat zorgt uiteindelijk voor wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.850 incl. installatie. Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €10.000. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een sta-op-stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een speciale traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit type is extra goed beschermd tegen neerslag en vocht. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze uitvoering beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende zaak die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Aa en Hunze via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u belang bij de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Aa en Hunze. Ouderen en mensen met een beperking met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur kijkt kritisch naar uw situatie en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Soms biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent veilig en prettig zelfstandig te blijven. D.m.v de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk aan opstapjes of smalle deuren). De verhuisvergoeding is mogelijk een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend sturen ze u documenten over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een individueel PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een stoellift laten plaatsen die in lijn is met uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of meteen een aanvraag indienen? In de box hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Spiekersteeg 1
 • 9461 BH, Aa en Hunze
 • Website: www.aaenhunze.nl
 • E-mailadres: sociaalteam@aaenhunze.nl
 • Telefoonnummer: 0592263468

Overige vergoedingen
Naast de traplift WMO Annen onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning als er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening bedoeld voor woningeigenaren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een productspecialist kan u een aantal opties introduceren en adviseert welk type lift past matcht met de situatie en het budget. Veel van de showrooms hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel vergelijkt u aanbieders en merken die ook liften plaatsen in Annen.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Annen.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere populaire leveranciers werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift fabrikanten staan voor een vlotte levertijd en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het overzicht hieronder vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren vijf populaire merken Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Extrema, Minivator, Triwa, Strobbe. Grote verkopers van deze modellen zijn TipTop, Vegro, 123traplift, RecentLift, Smienk.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een erkende adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van de beste huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Annen in zo’n 2 – 3 weken worden afgehandeld.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Otolift of Smienk verstrekken een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Stannah Sadler.

Kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Annen is behoorlijk duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Annen communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Vaak wisselt dat tussen de 115 KG tot 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de systemen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze situaties is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie