Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Eext

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Eext verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer senioren kopen een speciale stoellift voor thuis. Dankzij dit systeem kunt u zelfstandig en zonder moeite weer op de bovenverdieping komen. Via deze website treft u belangrijke tips omtrent trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende type liften, hoe het technisch werkt, de montagekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Uiteraard kan men kosteloos en vrijblijvend een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Aa en Hunze.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Op een betrouwbare en gemakkelijke manier de trap op en af.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een traplift te installeren.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2050 tot zo’n €8700, inclusief plaatsing.
 • In sommige gevallen wordt de traplift vergoed vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Kosten traplift maart 2023 | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteAa en Hunze | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9463
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Eext maart 2023

U weet het zeker: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte prijs komt tot stand middels 2 onderdelen: soort trap (recht of met bochten) en extra’s zoals een draaibare zitting. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het plaatsen van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met meerdere bochten gaan de kosten omhoog. Bovendien worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een extra afstandsbediening.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.450.
 • Een simpele lift met één bocht is er al voor €5.800.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €7.050 inclusief plaatsing.
 • Extra upgrades zoals een 4-puntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de onderstaande tabel bieden wij de richtprijzen van het laten installeren van een traplift in Eext. Zoals u kunt zien: het type trap is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.400€1.700 – €2.1501/2 dag
1 bocht€5.150 – €9.800€3.450 – €6.6001/2 dag
Meerdere bochten€6.000 – €11.400€4.450 – €7.6005,5 uur
Wenteltrap€7.950 – €12.700€5.150 – €9.900Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Eext.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Eext kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden uiteraard goed nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Daarmee bespaart u maar zo 45% op de aankoopprijs. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. De meeste showrooms kunnen u ook helpen aan tweedehandse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met de expert bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-eext-9463

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit biedt uitkomst als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dit railsysteem wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden middels een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit type werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is is er nog een noodaccu. Veel types hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Meestal kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedereen wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Eext voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Bovendien bestaan er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.300 inclusief montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in hogere kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.000 incl. installatie. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €10.000. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en aanvullende opties als een luxere stoel.

Traplift voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Deze lift is opgewassen tegen neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende verkoper die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Aa en Hunze met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u ook profiteren van de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Aa en Hunze. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die benodigd zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert maakt een afspraak en beoordeelt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms is een verhuisvergoeding een beter idee.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U vertelt waar de behoefte ligt om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent zoekt uit of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (onder andere door opstapjes of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is mogelijk meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment sturen ze u documentatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U kunt nu een model uitzoeken die rijmt met uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Meer weten of gelijk een aanmelding voor de WMO doen? Onderstaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Spiekersteeg 1
 • 9461 BH, Aa en Hunze
 • Website: www.aaenhunze.nl
 • E-mail: sociaalteam@aaenhunze.nl
 • Telefoonnummer: 0592263468

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Eext subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een showroom/dealer in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u een aantal modellen laten zien en geeft aan welk systeem rijmt met de situatie en het budget. Een groot deel van de aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In de volgende tabel bieden wij merken en winkels die ook liften monteren in Eext.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Eext.

Bekende merken
In uw regio zijn verschillende bekende traplift bouwers operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten waarborgen een korte levertijd en een goede service. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande lijst treft u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden verschillende geschikte traplift bouwers Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Extrema, Triwa, Platinum, Minivator. Grote (2e hands) leveranciers van bovengenoemde merken zijn Vegro, RecentLift, Smienk, 123traplift, PractiComfort.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een productspecialist zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een prettige huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt dan bij u thuis om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Eext binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle onderdelen worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Otolift of RecentLift beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Platinum Curve.

Kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Eext is zeker niet voordeliger. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Eext hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken wisselt dat tussen de 115 KG en 140 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze huizen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie