Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Balloërveld

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Balloërveld vergroot uw zelfstandigheid. Veel ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kunt u veilig en comfortabel uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze website kunt u aan de slag met handige beschrijvingen wat betreft trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende soorten liften die er zijn, technische details, de geschatte kosten, de WMO en specifieke info over rolstoelliften. Meer weten? Dan kunt u heel eenvoudig een brochure of een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten in de regio Aa en Hunze.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zorgeloos en op een plezierige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een traplift mogelijk.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €2100 tot zo’n €9600, inclusief installatie.
 • Mogelijk komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Thema’s:  Kosten traplift april 2023 | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in Aa en Hunze | Merken en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9459
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Balloërveld april 2023

U bent erover uit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs wordt bepaald door 2 zaken: de vorm van uw trap maar ook door de extra opties die u kiest. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met 1 of 2 bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Bovendien zijn er extra kosten voor opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.200.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €5.750.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.400 inclusief plaatsing.
 • Extra upgrades zoals een draaifunctie zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in flyers. Deze gunstige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. Hieronder verschaffen we prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten plaatsen van een traplift in Balloërveld. Het trap type vormt de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.350€1.600 – €2.2503,5 uur
1 bocht€5.500 – €8.600€2.800 – €6.5004,5 uur
Meerdere bochten€6.500 – €10.400€4.050 – €7.9005,5 uur
Spiltrap€7.650 – €13.800€4.750 – €9.800Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Balloërveld.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Balloërveld is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden uitvoerig nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Zodoende bespaart u al snel 50% – 60% op de nieuwprijs. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehandse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met de expert bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-balloerveld-9459

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Het railsysteem wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel merken hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste types kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Type trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke woning wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Balloërveld voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Verder kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.200 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.800 inclusief plaatsing. Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.750. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en eventuele extra opties zoals een automatische voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De weerbestendige traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze lift heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende leverancier die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Aa en Hunze met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u belang bij een woningaanpassing via WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Aa en Hunze. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert maakt een goede analyse en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren veilig en prettig in uw huis te wonen. Met de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U indiceert wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent gaat bekijken of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk aan drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak meer geschikt.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna krijgt u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Indien de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U gaat dan een type laten plaatsen die rijmt met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of nu direct aanmelden voor de WMO? Onderstaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Spiekersteeg 1
 • 9461 BH, Aa en Hunze
 • Website: www.aaenhunze.nl
 • E-mailadres: sociaalteam@aaenhunze.nl
 • Telefoonnummer: 0592263468

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Balloërveld lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op woningeigenaren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften onder de loep nemen? Loop dan eens binnen bij een dealer of leverancier rondom uw woonplaats. Een betrouwbare expert kan u een aantal opties demonstreren en informeert u over welk merk/model voldoet aan de situatie en het budget. Veel winkels hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel bekijkt u winkels en producenten die ook leveren in Balloërveld.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Balloërveld.

Goede merken
In Nederland zijn meerdere populaire ontwikkelaars aan het werk. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze merken hanteren een snelle levertijd en vakkundige service medewerkers. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het onderstaande overzicht vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit diverse erkende leveranciers We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Strobbe, Heymer, Platinum, Extrema, Minivator. Gerenommeerde installateurs van deze modellen zijn RecentLift, Vegro, TipTop, Smienk, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een adviseur is u graag van dienst bij het vinden van de beste huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak zal de montage van een traplift in Balloërveld binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Hier is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De gebruikte onderdelen worden grondig getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als Minivator + TipTop hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 55.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Balloërveld is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Balloërveld verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Standaard gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG – 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de opties die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort woningtypes bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie