Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Eleveld

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Eleveld maakt het mogelijk! Een groot deel van de ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. Op die manier kunt u zorgeloos en zeer eenvoudig de trap op en af. Op deze pagina bieden wij praktische specificaties met betrekking tot trapliften. Op deze website vind u meer info over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het werkt, de prijzen, de WMO en andere vergoedingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Bovendien kunt u direct en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Aa en Hunze.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zonder gevaar en op een plezante manier naar boven en beneden gaan.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De totale kosten schatten we in tussen c.a. €2300 en €9900, incl. montage.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Kosten traplift februari 2024 | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteAa en Hunze | Fabrikanten en adviseurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9456
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Eleveld februari 2024

U bent overtuigt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte prijs wordt bepaald door 2 factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische klaprail. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Bovendien worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een snellere motor.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.600.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al voor €6.400.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.000 inclusief plaatsing.
 • Extra’s zoals een driepuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze voordelige vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de onderstaande tabel voorzien we u van een inschatting van de kosten van het laten installeren van een traplift in Eleveld. Het aantal bochten is allesbepalend voor het basistarief.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.850€1.850 – €2.3003,5 uur
1 bocht€4.850 – €8.200€2.650 – €5.2001/2 dag
2 bochten€6.300 – €10.300€3.900 – €7.300Hele dag
Draaiende trap€7.650 – €13.300€4.600 – €10.800Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Eleveld.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Eleveld is zeker het overwegen waard. Gebruikte liften worden gereviseerd en worden onder garantie geleverd. Zo bespaart u zo 50% – 60% op de nieuwprijs. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel verkooppunten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-hands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Met een verkoopadviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-eleveld-9456

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is vooral handig wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. De meeste systemen beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. In de regel kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere gezinssituatie zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in Eleveld voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Tevens kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.350 incl. montage.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.500 incl. installatie. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €8.750. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit type is extra goed beschermd tegen regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede verkoper die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften worden aangeboden v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Aa en Hunze met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u ook profiteren van een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Aa en Hunze. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en beslist of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang op een prettige manier in uw huis te wonen. Middels de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent beslist of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan drempels of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding blijkt dan een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend sturen ze u informatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rollator) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U gaat dan een systeem aanschaffen die voldoet aan uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of direct weten waar u een aanvraag kan indienen? In de box hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Spiekersteeg 1
 • 9461 BH, Aa en Hunze
 • Website: www.aaenhunze.nl
 • E-mailadres: sociaalteam@aaenhunze.nl
 • Telefoonnummer: 0592263468

Andere vormen van subsidie
Na de traplift WMO Eleveld bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een financiële compensatie in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor gezinnen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een winkel/showroom in de regio. Een professionele adviseur kan u verschillende opties laten zien en adviseert welk soort lift in lijn is met uw wensen en budget. De meeste dealers verkopen diverse merken. In het onderstaande overzicht staan de meest populaire aanbieders die ook liften installeren in Eleveld.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Eleveld.

Erkende merken
In uw omgeving zijn meerdere professionele leveranciers met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten verzekeren een snelle levertijd en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de volgende tabel vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit vijf betrouwbare leveranciers De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Triwa, Minivator, Platinum, Strobbe, Heymer. Erkende (tweedehands) aanbieders van de genoemde merken zijn TipTop, Smienk, RecentLift, 123traplift, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een professionele adviseur zal u verder ondersteunen bij het kopen van een passende huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Eleveld binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de regel wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden goed getest zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals Triwa en Strobbe hanteren een groot aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 75.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Eleveld is behoorlijk duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Eleveld verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. In de basis schommelt dat tussen de 115 KG – 145 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar de systemen bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke huizen bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Zo kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie