Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Eldersloo

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Eldersloo maakt het mogelijk! Steeds meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kopen een speciale stoellift voor thuis. Door deze oplossing kunt u zonder risico en probleemloos van uw hele huis genieten. Via de TrapliftExpert bekijkt u bruikbare informatie betreffende trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het technisch werkt, de onkosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en onderhoud. Uiteraard kunt u ook meteen een brochure of een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Aa en Hunze.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Op een beschermde en plezante manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De kosten schommelen tussen €2450 oplopend tot 9400, inclusief installatie.
 • Regelmatig krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Kosten traplift april 2024 | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteAa en Hunze | Merken en monteurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9453
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 55

Kosten traplift Eldersloo april 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs wordt bepaald door twee aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met meerdere bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarnaast zijn er extra kosten voor extra opties zoals een extra dunne rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.450.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €5.800.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.000 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een 4-puntsgordel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze gunstige vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel voorzien we u van de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Eldersloo. Het trap type is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.450€1.550 – €2.3003,5 uur
1 bocht€5.450 – €9.400€2.900 – €6.400halve dag
2 bochten€6.450 – €11.600€4.500 – €8.0001 dag
Wenteltrap€8.150 – €12.400€4.650 – €9.6006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Eldersloo.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Eldersloo is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden gereviseerd en zijn vaak snel leverbaar. Dan bespaart u tot wel 45% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer merken hebben op dit moment diverse 2e-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-eldersloo-9453

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit biedt uitkomst wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. De rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit artikel werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle types bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste modellen kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor ieder huishouden zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Eldersloo voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Verder verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap is er vanaf €2.250 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in hogere kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.200 incl. plaatsing. Dit model kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €9.250. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een vijfpuntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor opgewassen tegenalle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers. Dit type is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende organisatie die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn verkrijgbaar vanaf €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Aa en Hunze via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Aa en Hunze. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren op een betrouwbare wijze gebruik te blijven maken van de hele woning. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. Hier kunt u melden wat u kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. Het kan zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (bijv. drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna bieden ze u gegevens over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een individueel PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U kunt nu een model selecteren die rijmt met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of nu direct aanmelden voor de WMO? Hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Spiekersteeg 1
 • 9461 BH, Aa en Hunze
 • Website: www.aaenhunze.nl
 • E-mail: sociaalteam@aaenhunze.nl
 • Telefoonnummer: 0592263468

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Eldersloo subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor mensen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Loop dan eens binnen bij een showroom of adviespunt in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u passende systemen laten zien en adviseert u over welk model aansluit op uw wensen, eisen en budget. Het gros van de winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel bekijkt u aanbieders en merken die ook liften plaatsen in Eldersloo.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Eldersloo.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal goede traplift fabrikanten met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift fabrikanten beloven een vlotte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn diverse betrouwbare producenten Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Extrema, Platinum, Strobbe, Heymer, Minivator. Populaire specialisten van eerdergenoemde merken zijn Smienk, 123traplift, Vegro, PractiComfort, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van de beste huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal kan de installatie van een traplift in Eldersloo binnen één tot twee weken worden gedaan.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Triwa + 123 traplift verkopen een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare 950.

Kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Eldersloo is relatief duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Eldersloo werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. Doorgaans schommelt dat tussen de 135 KG & 150 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de diverse mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze type woningen bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie