Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Papenvoort

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Papenvoort vergroot uw zelfstandigheid. Veel ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor een stoellift. Op die manier kunt u risicoloos en op een prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze website bekijkt u praktische adviezen inzake trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende type liften, de unieke werking, de geschatte kosten, de WMO regelingen en info over het huren van een lift. Geïnteresseerd? Dan kunt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Aa en Hunze.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Op een veilige en aangename manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een traplift te maken.
 • De tarieven liggen tussen de €1850 tot wel €9400, inclusief montage.
 • Regelmatig heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift april 2023 | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteAa en Hunze | Fabrikanten en installateurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9447
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Papenvoort april 2023

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: de vorm van uw trap en eventuele extra’s. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een lift plaatsen op een rechte trap is het eenvoudigst en dus ook het voordeligst. Bij een trap met bochten of een spiltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarbovenop komen er additionele kosten bij voor extra opties als een andere kleur rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.100.
 • Een stoellift met één bocht is er al voor €6.050.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.550 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een meedraaiende stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze voordelige basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de bijgaande tabel verschaffen we indicatieve prijzen van het laten monteren van een traplift in Papenvoort. De vorm van uw trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.300€1.850 – €2.100halve dag
Eén bocht€5.300 – €8.000€2.800 – €6.1001/2 dag
Meerdere bochten€5.700 – €10.600€3.700 – €7.4006 uur
Draaiende trap€8.100 – €13.300€4.900 – €9.4005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Papenvoort.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Papenvoort is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden grondig gecheckt en worden onder garantie geleverd. Op deze manier bespaart u al snel 40% op de nieuwprijs. Daarnaast is dat een duurzame investering. Meer en meer aanbieders kunnen u ook helpen aan tweedehandse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-papenvoort-9447

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een goede optie wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. Het activeren van de lift kan met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit model werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste modellen hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste modellen kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor iedere gezinssituatie is er een passende oplossing. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Papenvoort voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Ook zijn er buitenliften. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.600 inclusief montage.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails worden afgestemd. Dit resulteert in duurdere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.350 incl. installatie. Het systeem kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €8.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en optionele extra’s zoals een automatische schuifrail.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een betrouwbare traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelgebruikers. Dit model beschikt over een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede organisatie die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Aa en Hunze d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Aa en Hunze. Mensen die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent maakt een afspraak en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren moeiteloos en veilig zelfstandig te blijven. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. Hier kunt u melden welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. Mogelijk raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (onder andere door drempels of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens ontvangt u informatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een systeem kiezen die rijmt met uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Meer weten of wilt u hulp aanvragen? Hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Spiekersteeg 1
 • 9461 BH, Aa en Hunze
 • Website: www.aaenhunze.nl
 • E-mailadres: sociaalteam@aaenhunze.nl
 • Telefoonnummer: 0592263468

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Papenvoort lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een subsidie in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor hulpbehoevenden die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften uitproberen? Het meest praktische is een adviespunt of showroom gevestigd in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende modellen laten zien en informeert u over welke uitvoering matcht met uw wensen, eisen en budget. Het gros van de dealers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel staan aanbieders en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Papenvoort.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Schema met goede leveranciers van trapliften in Papenvoort.

Professionele merken
In uw regio zijn een aantal goede leveranciers werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift bouwers hanteren een korte installatietijd en uitstekende service. Vaak kunt u hier ook een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het overzicht hieronder vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan een aantal geschikte producenten Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Strobbe, Minivator, Extrema, Triwa. Bekende adviseurs van merken als deze zijn 123traplift, Smienk, RecentLift, Vegro, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u een proefrit kunt maken. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het aanschaffen van een passende huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Papenvoort binnen een paar weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de basis wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Installateurs zoals ThyssenKrupp + TipTop verkopen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als onder andere de Handicare 950.

Wat kost het om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Papenvoort is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Papenvoort communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Doorgaans ligt dat tussen de 130 KG & 175 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar speciale oplossingen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als aanvulling voor deze situaties bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor blijft u lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie