Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Schoonloo

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Schoonloo verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kunt u weer zelf en comfortabel de trap op en af. Aan de hand van deze website treft u belangrijke informatie ten aanzien van trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over allerlei modellen liften, hoe de producten werken, de prijzen, de overheidsregelingen (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Meer info? Dan kunt u heel eenvoudig een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Aa en Hunze.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Zorgeloos en op een gemakkelijke manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift op maat.
 • De tarieven variëren tussen €1900 tot maar liefst €9400, incl. montage.
 • In enkele gevallen ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteAa en Hunze | Merken en verkooppunten | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9443
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare 2000

Kosten traplift Schoonloo april 2023

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: het type trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een andere kleur rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.200.
 • Een stoellift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €5.750.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.700 inclusief installatie.
 • Extra’s zoals een vijfpuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze gunstige vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder vindt u de begrote kosten van het laten installeren van een traplift in Schoonloo. De vorm van uw trap is de belangrijkste kostenpost.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.500€1.850 – €2.1004,5 uur
1 bocht€4.650 – €9.600€3.350 – €6.5004,5 uur
Meerdere bochten€6.500 – €11.100€4.100 – €7.6005,5 uur
Draaiende trap€7.600 – €13.500€4.500 – €9.1006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Schoonloo.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Schoonloo is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden uiteraard goed nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Dan bespaart u eenvoudig 40% ten opzichte van een nieuw model. Ook is dat een duurzame investering. Het gros van de verkooppunten hebben een ruim aanbod met gebruikte liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-schoonloo-9443

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze rail wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De stoellift werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste systemen hebben de beschikking over een draaistoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste modellen kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Elk geval is anders. Voor elke situatie wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Schoonloo voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Tevens bestaan er innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.700 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.100 inclusief montage. Dit model kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en eventuele extra opties zoals een sta-op-stoel.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor opgewassen tegenelk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke installaties zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Aa en Hunze met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van deze woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Aa en Hunze. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent komt bij u thuis en besluit of een stoellift de ideale optie is. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode comfortabel uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent bekijkt of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan veel hoogteverschil of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien verstrekken ze u informatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) en het PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een stoellift laten installeren die matcht met uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of meteen hulp aanvragen? In de grijze box plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Spiekersteeg 1
 • 9461 BH, Aa en Hunze
 • Website: www.aaenhunze.nl
 • E-mailadres: sociaalteam@aaenhunze.nl
 • Telefoonnummer: 0592263468

Andere subsidieregelingen
Afgezien van de traplift WMO Schoonloo onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een subsidie als zij het bedrijfspand aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op consumenten om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften onder de loep nemen? Maak dan een afspraak bij een showroom/dealer in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u de populaire opties introduceren en adviseert welk model matcht met uw trap, situatie en budget. Het gros van de winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel bieden wij de meest populaire aanbieders die ook werkzaam zijn in Schoonloo.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Schoonloo.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele bekende traplift bouwers operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze producenten staan voor een snelle montage en uitstekende service. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit 5 grote fabrikanten We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Strobbe, Minivator, Extrema, Triwa. Erkende specialisten van deze merken zijn o.a. 123traplift, PractiComfort, TipTop, Smienk, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een professionele adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Schoonloo al binnen 2 weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden helemaal gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Platinum & Extrema beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen zoals de Handicare 950+.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Schoonloo is relatief duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Schoonloo benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen schommelt dat tussen de 105 KG tot 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar de mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke woningtypes bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie