Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Balinge

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? De traplift in Balinge verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal mindervaliden en ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kunt u weer zelf en probleemloos weer op de bovenverdieping komen. Op deze website kunt u aan de slag met waardevolle adviezen omtrent trapliften. U leest hier alles over diverse lift types, een technische beschrijving, de tarieven, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over tweedehands modellen. Bovendien kunt u direct en zonder moeite een offerte aanvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten in de regio Midden-Drenthe.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Op een betrouwbare en gemakkelijke manier de trap op en af.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven schommelen tussen €1650 & €9200, incl. installatie.
 • Mogelijk wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Traplift keuzeadvies | Een traplift aanvragen via de WMO in Midden-Drenthe | Merken en installateurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9437
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftStannah Starla

Kosten traplift Balinge maart 2023

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De totaalprijs wordt bepaald door twee factoren: het soort trap en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan stijgen de kosten. Daarbovenop worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een extra sterke accu.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.750.
 • Een simpele lift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €5.950.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.700 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een automatische klaprail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze goedkope vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de bijgaande tabel bieden wij de begrote kosten van het plaatsen van een traplift in Balinge. De vorm van uw trap vormt de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.850€1.650 – €2.2001/2 dag
Eén bocht€4.650 – €8.600€3.350 – €6.300Dagdeel
Twee bochten€5.550 – €11.000€4.050 – €7.9005,5 uur
Wenteltrap€8.400 – €14.200€4.800 – €10.200Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Balinge.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Balinge is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden goed getest en bieden ook gewoon garantie. Op deze manier bespaart u eenvoudig 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast is dat een duurzame investering. De meeste fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-handse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-balinge-9437

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. De rail wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle stoelliften beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Meestal kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor ieder huishouden is er een passend model te vinden. Doorgaans maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Balinge voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Voorts onderscheiden we systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.600 inclusief installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.850 incl. installatie. De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €9.500. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en eventuele extra’s zoals een vierpuntsgordel.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan erg handig. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel. Deze variant heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een populaire fabrikant die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze modellen worden aangeboden v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Midden-Drenthe via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Midden-Drenthe. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert neemt uw situatie onder de loep en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren comfortabel in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Midden-Drenthe (https://www.middendrenthe.nl).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U noteert wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist analyseert of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment sturen ze u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U gaat dan een systeem uitzoeken die matcht met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer weten of snel een aanvraag indienen? In de lijst hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 9411 NB, Midden-Drenthe
 • Website: www.middendrenthe.nl
 • E-mail: gemeente@middendrenthe.nl
 • Telefoonnummer: 0593539222

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Balinge vinden we nog meer subsidieregelingen waar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een subsidie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een showroom/dealer in de buurt. Een productspecialist kan u verschillende liften laten zien en informeert welk soort lift voldoet aan uw wensen, eisen en budget. De meeste dealers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel staan winkels en producenten die ook kunnen leveren in Balinge.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Schema met goede leveranciers van trapliften in Balinge.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende goede traplift fabrikanten met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze leveranciers hanteren een korte levertijd en een goede service. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het schema hieronder bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit enkele populaire leveranciers We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Platinum, Heymer, Strobbe, Triwa. Erkende adviseurs van dergelijke merken zijn RecentLift, TipTop, PractiComfort, 123traplift, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een fijne huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om alles in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Balinge in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Meestal is de rails wel nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de motor worden gereviseerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als Otolift & Extrema hanteren een groot aanbod 2e hands modellen als de Handicare 1000.

Is het slim om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Balinge is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Balinge hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Normaal gesproken valt dit binnen een marge van 130 KG & 150 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de uitvoeringen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze woningtypes kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie