Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Mantinge

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Mantinge maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking plaatsen een stoellift in hun appartement. Door deze oplossing kunt u op een veilige manier en probleemloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Via onze vergelijker kunt u aan de slag met handige adviezen ten aanzien van trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, technische details, de onkosten, de overheidsregelingen (WMO) en onderhoud. Meer weten? Dan kan men gelijk en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Midden-Drenthe.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Op een veilige en gemakkelijke manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een traplift beschikbaar.
 • De kosten variëren tussen €2000 oplopend tot 8000, incl. montage.
 • In sommige gevallen komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Midden-Drenthe | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9436
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftStannah Siena

Kosten traplift Mantinge april 2023

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs komt tot stand middels 2 aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een noodbatterij. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan gaan de kosten omhoog. Uiteraard komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een lederen stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.250.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.300.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €7.450 incl. montage.
 • Een upgrade zoals een sta-op-stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclamefolders. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. Hieronder bieden wij een overzicht met de geschatte kosten van het installeren van een traplift in Mantinge. Uw trapsituatie is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.850€1.550 – €2.1503,5 uur
Eén bocht€5.000 – €9.600€3.500 – €6.8004,5 uur
Meerdere bochten€6.000 – €10.600€4.150 – €7.600Eén dag
Draaiende trap€8.350 – €12.000€4.950 – €9.4001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Mantinge.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Mantinge is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden uitgebreid getest en zijn helemaal veilig. Op deze manier bespaart u tot wel 40% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien is dat een duurzame investering. Flink wat verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-mantinge-9436

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Het railsysteem wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs het railsysteem door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Vervolgens drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit artikel werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel soorten beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. In de regel kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Traplift keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk huis zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Mantinge voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Bovendien kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap is er al voor €2.500 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.500 incl. montage.Dit product is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €8.500. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en extra opties zoals een klaprail.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een speciale traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze variant wordt geleverd met een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde verkoper die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Midden-Drenthe via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Midden-Drenthe. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert maakt een goede analyse en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Midden-Drenthe (https://www.middendrenthe.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U bespreekt wat u kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert analyseert of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (bijvoorbeeld door drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval meer effectief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna bieden ze u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. Dit geeft meer vrijheid. U mag een stoellift selecteren dat past bij uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of snel hulp aanvragen? In onderstaand schema plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 9411 NB, Midden-Drenthe
 • Website: www.middendrenthe.nl
 • E-mailadres: gemeente@middendrenthe.nl
 • Telefoonnummer: 0593539222

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Mantinge zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor consumenten die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de regio. Een professionele adviseur kan u een aantal liften tonen en vertelt welk type lift past past bij uw trap, situatie en budget. Veel winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In de bijgaande tabel vindt u aanbieders en merken die ook liften monteren in Mantinge.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Mantinge.

Erkende merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal erkende fabrikanten actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift fabrikanten verzekeren een korte levertijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren verschillende geschikte merken Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Triwa, Heymer, Extrema, Minivator, Strobbe. Populaire specialisten van merken als deze zijn Vegro, 123traplift, Smienk, RecentLift, PractiComfort.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een ervaren adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een passende huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Mantinge in zo’n 2 – 3 weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans is de rails wel nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Platinum & Smienk verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen als de Otolift Air.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Mantinge is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Mantinge werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Meestal ligt dat tussen de 130 KG en 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over de liften die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als extra service bij deze woningen is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie