Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Westerbork

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? De traplift in Westerbork kan u daarbij helpen! Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden kopen een speciale stoellift voor thuis. Op die manier kan men zonder zorgen en zeer eenvoudig uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze website bekijkt u waardevolle beschrijvingen m.b.t. trapliften. Wij bieden handige info over de liften die passen bij uw trap, hoe het technisch werkt, de montagekosten, de WMO regelingen en veiligheid. Tevens kunt u online op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Midden-Drenthe.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zonder risico en op een eenvoudige manier blijven genieten van uw woning.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De totale kosten schommelen tussen €2500 tot zo’n €9300, incl. plaatsing.
 • Mogelijk heeft u recht op een traplift vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteMidden-Drenthe | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9431
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Westerbork april 2023

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De prijs hangt af van 2 factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus relatief goedkoop. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Vaak zijn er extra kosten voor extra opties zoals een extra dunne rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.550.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.000.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.450 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een meedraaiende stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het onderstaande overzicht verschaffen we de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Westerbork. Het valt direct op: het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.400€1.550 – €2.2004,5 uur
Eén bocht€5.100 – €8.200€2.650 – €5.000Dagdeel
Meerdere bochten€6.000 – €11.900€3.800 – €7.500Eén dag
Wenteltrap€7.650 – €14.200€4.850 – €10.8001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Westerbork.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Westerbork is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden op alle punten gecontroleerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Hiermee bespaart u eenvoudig 45% – 50% op de nieuwprijs. Ook is recycling goed voor het milieu. De meeste merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-handse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-westerbork-9431

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is noodzakelijk wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Zo’n rail wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste producten hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Ook kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is uniek. Voor iedere woning en elk budget wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Westerbork voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Verder kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.250 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.150 incl. montage.Dit model is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.000. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en overige opties zoals eendriepuntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het systeem is bestand tegen neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem blijft uw lift gewoon goed werken in elk type weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelgebruikers. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire fabrikant die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze liften zijn te koop v.a. €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Midden-Drenthe binnen de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Midden-Drenthe. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert kijkt kritisch naar uw situatie en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn moeiteloos en veilig zelfstandig te blijven. Door de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Midden-Drenthe (https://www.middendrenthe.nl).
 2. De consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent zoekt uit of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan opstapjes of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn ontvangt u gegevens over hoe u geholpen wordt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een model laten plaatsen die rijmt met uw wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of nu direct beginnen met de aanvraagprocedure? In onderstaand schema bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 9411 NB, Midden-Drenthe
 • Website: www.middendrenthe.nl
 • E-mail: gemeente@middendrenthe.nl
 • Telefoonnummer: 0593539222

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Westerbork bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor woningeigenaren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een dealer of leverancier in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u passende mogelijkheden demonstreren en geeft aan welk model rijmt met uw situatie. Een groot deel van de winkels bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder treft u winkels en producenten die ook een lift kunnen plaatsen in Westerbork.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Westerbork.

Goede merken
In uw omgeving zijn diverse goede fabrikanten operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten werken met een snelle levering en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In de volgende tabel bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan een aantal goede producenten Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Platinum, Minivator, Extrema, Heymer, Triwa. Gerenommeerde specialisten van deze modellen zijn RecentLift, PractiComfort, Smienk, Vegro, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur kan u helpen bij het vinden van een geschikte huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Westerbork binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle onderdelen worden uiteraard goed nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Acorn en Smienk verkopen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals o.a. de Otolift Two.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Westerbork is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Westerbork werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal schommelt dat tussen de 120 KG – 165 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de opties bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze type woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie