Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Witteveen

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Witteveen verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer ouderen kiezen voor een stoellift. . Slim, want zo kunt u zorgeloos en zonder enige inspanning uw gehele woning blijven gebruiken. Via de TrapliftExpert treft u handige details over trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende soorten liften die er zijn, de werking, de verwachte kosten, de WMO en andere vergoedingen en onderhoud. Uiteraard kunt u heel eenvoudig en zonder moeite een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Midden-Drenthe.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Zonder gevaar en op een eenvoudige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een passende traplift.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €1800 tot zo’n €9500, incl. montage.
 • Mogelijk krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteMidden-Drenthe | Fabrikanten en installateurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9439
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftStannah Solus

Kosten traplift Witteveen maart 2023

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs wordt bepaald door twee aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische voetenplank. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en is dus relatief goedkoop. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Uiteraard komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een extra afstandsbediening.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.850.
 • Een stoellift met één bocht koopt u al v.a. €5.950.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.350.
 • Eventuele extra opties zoals een hoofdsteun zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamefolders. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het onderstaande overzicht verstrekken wij de adviesprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Witteveen. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.450€1.650 – €2.200Dagdeel
Eén bocht€5.450 – €9.900€3.100 – €6.7004,5 uur
Meerdere bochten€6.150 – €10.500€3.750 – €7.800Hele dag
Spiltrap€8.200 – €12.400€4.700 – €9.200Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Witteveen.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Witteveen is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte stoelliften worden goed getest en kunnen supersnel worden geleverd. Zodoende bespaart u gemakkelijk 45% ten opzichte van een nieuw model. Tevens is dat een duurzame investering. De meeste showrooms hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-witteveen-9439

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een goede optie wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dit railsysteem wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een elektromotor. U bedient de lift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle stoelliften hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Overigens kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor elke situatie wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Witteveen voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Tevens bestaan er speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.750 inclusief installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.150 incl. montage.Dit model is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €8.750. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en eventuele extra opties zoals een automatische schuifrail.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede zaak die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Midden-Drenthe d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u belang bij een woningaanpassing via WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Midden-Drenthe. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die geboden zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en besluit of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren op een veilige manier in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Midden-Drenthe (https://www.middendrenthe.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-expert analyseert of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een systeem laten monteren dat past bij uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of snel een aanvraag indienen? Bijgaand leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 9411 NB, Midden-Drenthe
 • Website: www.middendrenthe.nl
 • E-mailadres: gemeente@middendrenthe.nl
 • Telefoonnummer: 0593539222

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Witteveen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor ouderen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? In dat geval adviseren wij een winkel of showroom rondom uw woonplaats. Een productspecialist kan u meerdere liften introduceren en adviseert welk model aansluit op uw woning en budget. Veel van de dealers hebben een gevarieerd assortiment. In het overzicht hieronder staan de meest populaire aanbieders die ook werkzaam zijn in Witteveen.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Witteveen.

Erkende merken
In ons land zijn 5 populaire traplift bouwers operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze leveranciers hanteren een snelle levering en een eigen serviceteam. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit vijf betrouwbare traplift bouwers Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Extrema, Triwa, Strobbe, Heymer. Populaire aanbieders van bovengenoemde merken zijn 123traplift, Vegro, RecentLift, PractiComfort, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een betrouwbare expert zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Witteveen binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden gereviseerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Handicare & Heymer verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Witteveen is zeker niet voordeliger. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Witteveen benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In veel gevallen schommelt dat tussen de 110 KG en 165 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de uitvoeringen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze huizen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie