Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Elp

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Elp verschaft u die mogelijkheid! Veel ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. Zodoende kunt u veilig en probleemloos blijven genieten van uw woning. Op Trapliftexpert.nl leest u praktische gegevens inzake trapliften. Op deze website vind u meer info over soorten liften, hoe de bediening werkt, de (montage)kosten, info over de WMO/PGB en populaire leveranciers. Bovendien kunt u heel eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Midden-Drenthe.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Risicoloos en op een comfortabele manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een passende traplift.
 • De prijzen liggen tussen de €1650 tot wel €9000, inclusief plaatsing.
 • In sommige gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteMidden-Drenthe | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9442
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftHandicare 1000

Kosten traplift Elp april 2023

U weet het zeker: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 onderdelen: de vorm van uw trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarnaast moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een andere kleur rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.850.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.250.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €6.900 of meer.
 • Extra upgrades zoals een noodbatterij zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze lokkertjes zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de bijgaande tabel bekijkt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het monteren van een traplift in Elp. Het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypeNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.450€1.800 – €2.3004 uur
1 bocht€4.900 – €9.300€2.900 – €5.2005 uur
2 bochten€6.400 – €11.300€3.550 – €7.6001 dag
Wenteltrap€8.450 – €13.700€5.200 – €9.300Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Elp.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Elp is zeker het overwegen waard. Gebruikte artikelen worden grondig nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Dan bespaart u maar zo 45% op de aanschafwaarde. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de merken kunnen u ook helpen aan 2e-hands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-elp-9442

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Het railsysteem wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. De meeste stoelliften beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste types kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor iedere gezinssituatie wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Elp voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.250 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.050 incl. montage.Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en eventuele extra opties zoals een verlichte voetenplank.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een betrouwbare traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende leverancier die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze liften kosten al snel €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Midden-Drenthe via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Midden-Drenthe. Mensen die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert neemt uw situatie onder de loep en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode op een veilige manier thuis te blijven wonen. Door de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Midden-Drenthe (https://www.middendrenthe.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft te kennen wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert zoekt uit of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. drempels of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding blijkt dan een beter alternatief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend verstrekken ze u informatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Indien de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of een rollator) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag zelf een traplift laten installeren die rijmt met uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer informatie of snel een WMO-voorziening aanvragen? Bijgaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 9411 NB, Midden-Drenthe
 • Website: www.middendrenthe.nl
 • E-mail: gemeente@middendrenthe.nl
 • Telefoonnummer: 0593539222

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Elp lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een subsidie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op hulpbehoevenden die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Bezoek dan een winkel of showroom in de regio. Een betrouwbare expert kan u meerdere modellen demonstreren en vertelt welk model in lijn is met uw woning en budget. Veel van de dealers bieden meerdere merken aan. In de onderstaande tabel vindt u verkooppunten en fabrikanten die ook een lift kunnen plaatsen in Elp.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenGratis advies aan huis
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Elp.

Betrouwbare merken
In ons land zijn verschillende betrouwbare traplift bouwers met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze fabrikanten waarborgen een vlotte levertijd en een goede service. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit enkele goede fabrikanten We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Triwa, Platinum, Strobbe, Minivator. Grote (2e hands) leveranciers van deze merken zijn o.a. TipTop, RecentLift, 123traplift, PractiComfort, Vegro.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift testopstelling aan huis gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een betrouwbare expert kan u helpen bij het vinden van de beste huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel gevallen kan de installatie van een traplift in Elp al binnen 2 weken gebeuren.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de regel is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden grondig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Triwa + Extrema bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als onder andere de Otolift Parallel.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Elp is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Elp werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen ligt dat tussen de 130 KG tot 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de diverse mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze woningen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Daardoor is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie