Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Amen

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Amen kan u daarbij helpen! Een groot aantal ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Door deze oplossing kunt u zonder risico en zeer eenvoudig uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze webpagina bekijkt u belangrijke specificaties m.b.t. trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de producten werken, de installatiekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over het huren van een lift. Daarbovenop kunt u direct een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Aa en Hunze.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Op een veilige en comfortabele manier de trap op en af.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Er is voor elke woning een passende traplift.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2250 & €10100, inclusief plaatsing.
 • In enkele gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteAa en Hunze | Fabrikanten en installateurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9446
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Amen maart 2023

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatische schuifrail. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. In het geval van 1 of meer bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een andere kleur rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.400.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.150.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €7.700.
 • Extra upgrades zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze goedkope vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. Hieronder verstrekken wij de richtprijs van het monteren van een traplift in Amen. De vorm van uw trap is de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.750€1.550 – €2.1004 uur
Eén bocht€4.900 – €8.700€2.550 – €5.6004,5 uur
2 bochten€6.200 – €10.700€4.100 – €7.9005,5 uur
Spiltrap€8.150 – €12.000€4.600 – €10.800Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Amen.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Amen kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden gereviseerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zodoende bespaart u zo 50% vergeleken met een nieuw model. Bovendien is dat een duurzame investering. Flink wat merken hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-amen-9446

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dat railsysteem wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel merken hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Meestal kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is uniek. Voor elk huis zal worden gekeken naar een passend model. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Amen voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Ook zijn er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.200 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit heeft als gevolg duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.500 inclusief installatie. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en optionele upgrades zoals een meedraaiende stoel.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten biedt dan uitkomst. De stoellift kan goed omgaan met neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel. Dit model wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen kosten al snel €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Aa en Hunze met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van deze woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Aa en Hunze. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren veilig en prettig thuis te blijven wonen. Door de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent verkent of de traplift wel de gewenste richting is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak hoogteverschillen of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan veel effectiever.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens verstrekken ze u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag nu een stoellift uitzoeken die rijmt met uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of nu direct een aanvraag indienen? In de lijst hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Spiekersteeg 1
 • 9461 BH, Aa en Hunze
 • Website: www.aaenhunze.nl
 • E-mailadres: sociaalteam@aaenhunze.nl
 • Telefoonnummer: 0592263468

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Amen bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Het meest praktische is een showroom/dealer in de regio. Een erkende adviseur kan u geschikte opties introduceren en geeft aan welk systeem matcht met uw woning en budget. Veel van de aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In deze tabel bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook werkzaam zijn in Amen.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Amen.

Erkende merken
In uw omgeving zijn een aantal populaire traplift fabrikanten actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten werken met een vlotte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn 5 goede ontwikkelaars Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Minivator, Extrema, Platinum, Triwa, Heymer. Erkende adviseurs van deze modellen zijn Vegro, RecentLift, PractiComfort, 123traplift, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het vinden van een fijne huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties zal de montage van een traplift in Amen binnen een paar weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de regel wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de motor worden uiteraard goed nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als Stannah of PractiComfort bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 160.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Amen is niet heel goedkoop. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Amen benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken valt dit binnen een marge van 115 KG tot 145 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de stoelen bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze woningtypes bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie