Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nooitgedacht

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Nooitgedacht verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u risicoloos en zeer eenvoudig van uw hele huis genieten. Op Trapliftexpert.nl vindt u uitgebreide adviezen omtrent trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende type liften, technische details, de onkosten, de WMO regelingen en info over het huren van een lift. Meer weten? Dan kan men kosteloos en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Aa en Hunze.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Met een veilig gevoel en op een gemakkelijke manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een traplift te koop.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €1850 en €8700, inclusief plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Tarieven traplift maart 2023 | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Een traplift aanvragen via de WMO in Aa en Hunze | Fabrikanten en showrooms | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9449
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 75

Kosten traplift Nooitgedacht maart 2023

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De kostprijs komt tot stand middels 2 onderdelen: type trap (met bochten of recht) en extra’s zoals een draaibare zitting. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een extra dunne rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.500.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.100.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €7.000.
 • Opties zoals een 4-puntsgordel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze voordelige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder verstrekken wij de adviesprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Nooitgedacht. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.350€1.750 – €2.350Dagdeel
Eén bocht€4.800 – €9.000€3.050 – €5.6005 uur
Twee bochten€5.850 – €11.200€4.400 – €7.6001 dag
Draaiende trap€8.300 – €14.300€4.800 – €10.100Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Nooitgedacht.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Nooitgedacht is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden op alle punten gecontroleerd en bieden ook gewoon garantie. Hiermee bespaart u gemakkelijk 50% – 60% op de aanschafwaarde. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer aanbieders hebben op dit moment diverse gebruikte modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-nooitgedacht-9449

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een goede optie wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dit railsysteem wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. De meeste producten hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. In de regel kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedereen bestaat er een geschikt systeem. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Nooitgedacht voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Voorts verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.500 inclusief installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in hogere kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.500 incl. montage.De rails kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €8.750. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een automatische voetenplank.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een sterke traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze variant wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Aa en Hunze via de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u ook profiteren van deze woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Aa en Hunze. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist maakt een afspraak en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze van uw huis te blijven genieten. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. Hier kunt u melden waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent beslist of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijvoorbeeld door drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment bieden ze u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura en PGB budget
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een lift aanschaffen die in lijn is met uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Meer informatie of direct aan de slag met een aanvraag? Onderstaand plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Spiekersteeg 1
 • 9461 BH, Aa en Hunze
 • Website: www.aaenhunze.nl
 • E-mail: sociaalteam@aaenhunze.nl
 • Telefoonnummer: 0592263468

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Nooitgedacht zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Bezoek dan een winkel/showroom in de regio. Een professionele adviseur kan u verschillende opties demonstreren en geeft aan welk systeem voldoet aan uw wensenlijstje en budget. Veel verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het overzicht hieronder bekijkt u winkels en producenten die ook leveren in Nooitgedacht.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Nooitgedacht.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende goede traplift fabrikanten actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten waarborgen een korte installatietijd en een professionele storingsdienst. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In het onderstaande overzicht treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden diverse geschikte traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Triwa, Platinum, Minivator, Strobbe, Heymer. Betrouwbare montagepartners van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, 123traplift, Smienk, TipTop, RecentLift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een adviseur helpt u graag bij het uitzoeken van een prettige huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om de situatie te bekijken, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Nooitgedacht in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de regel is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de motor worden uitgebreid getest om een veilig product aan te bieden. Dealers als Stannah + Smienk verschaffen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals de Thyssenkrupp Levant.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Nooitgedacht is relatief duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Nooitgedacht hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de regel ligt dat tussen de 130 KG tot 165 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar de opties die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als aanvulling voor deze situaties bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor blijft u lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie