Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nijlande

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Nijlande vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal senioren kopen een speciale stoellift voor thuis. Dankzij dit systeem kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig gebruik blijven maken van uw hele woning. In het volgende overzicht treft u waardevolle details t.a.v. trapliften. Wij vertellen u meer over de liften die passen bij uw trap, hoe de bediening werkt, de geschatte kosten, de WMO en en wat bekende leveranciers zijn. Daarnaast kunt u ook meteen op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Aa en Hunze.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zorgeloos en op een prettige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een traplift op maat.
 • De uiteindelijke kosten fluctueren zo tussen de €2150 tot wel €8900, inclusief plaatsing.
 • In enkele gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Inhoud:  Kosten traplift maart 2023 | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteAa en Hunze | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9452
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 160

Kosten traplift Nijlande maart 2023

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs hangt af van twee factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een luxere stoel. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarnaast zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een extra dunne rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.550.
 • Een lift die 1 bocht door moet start bij €5.950.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.550 of nog duurder.
 • Extra upgrades zoals een noodbatterij zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclames. Deze vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het onderstaande overzicht voorzien we u van de huidige prijzen van het laten installeren van een traplift in Nijlande. Uw trapsituatie is allesbepalend voor het basistarief.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.450€1.700 – €2.2504 uur
1 bocht€5.150 – €8.400€2.800 – €6.5005 uur
Twee bochten€6.400 – €11.400€3.750 – €7.2001 dag
Wenteltrap€8.500 – €14.300€5.100 – €9.0005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Nijlande.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Nijlande kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte systemen worden grondig nagekeken en zijn helemaal veilig. Hiermee bespaart u zo 40% – 45% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien is dat een duurzame investering. Het gros van de verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-handse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-nijlande-9452

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De stoellift werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel systemen hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste types kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedereen zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Nijlande voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Verder onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.400 incl. montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.350 inclusief plaatsing. Dit model is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €8.500. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en aanvullende opties als een automatisch opklapbare voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Deze lift is opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze variant heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire zaak die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Aa en Hunze door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Denkt u aanspraak te kunnen maken op een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Aa en Hunze. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn moeiteloos en veilig van uw huis te blijven genieten. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Wat moet ik precies doen? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft te kennen wat u precies nodig heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert analyseert of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is dan vaak meer geschikt.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn krijgt u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U mag zelf een stoellift uitkiezen die rijmt met uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of direct aanmelden voor de WMO? In de lijst hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Spiekersteeg 1
 • 9461 BH, Aa en Hunze
 • Website: www.aaenhunze.nl
 • E-mail: sociaalteam@aaenhunze.nl
 • Telefoonnummer: 0592263468

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Nijlande vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op gezinnen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een winkel of showroom bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u passende systemen tonen en adviseert u over welk model rijmt met uw woning en budget. Een groot deel van de winkeliers verkopen diverse merken. In de tabel hieronder treft u merken en winkels die ook liften installeren in Nijlande.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Nijlande.

Erkende merken
In uw omgeving zijn een aantal populaire traplift fabrikanten met eigen producten. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze leveranciers werken met een korte levertijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande lijst vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren 5 professionele traplift fabrikanten Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Extrema, Triwa, Minivator, Heymer, Strobbe. Erkende adviseurs van de genoemde merken zijn Vegro, RecentLift, 123traplift, Smienk, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker zal u verder ondersteunen bij het uitzoeken van de beste huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Nijlande in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Standaard is het railsysteem 100% nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Triwa en TipTop hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals de Handicare 950.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Nijlande is relatief duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Nijlande communiceert een maximale draagkracht in KG. Standaard schommelt dat tussen de 100 KG – 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar speciale oplossingen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze situaties is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende opgewassen tegenextreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie