Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Rolde

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Rolde maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Met zo’n lift kunt u risicoloos en comfortabel naar boven en naar beneden. Op deze site treft u belangrijke informatie betreffende trapliften. Op deze website vind u meer info over de liften die passen bij uw trap, hoe het technisch werkt, de onkosten, de WMO en veiligheid. Ook kunt u direct en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Aa en Hunze.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Zonder risico en op een prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift te maken.
 • De prijzen schommelen tussen €1500 & €8000, incl. plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift maart 2023 | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteAa en Hunze | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9451
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftTriwa TR 80

Kosten traplift Rolde maart 2023

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Vaak komen er additionele kosten bij voor opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap start bij €2.200.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht start bij €5.850.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.150 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een 4-puntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze gunstige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het onderstaande overzicht vindt u indicatieve prijzen van het installeren van een traplift in Rolde. Uw trapsituatie heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.700€1.700 – €2.3504,5 uur
Eén bocht€5.050 – €8.200€3.200 – €6.7004,5 uur
2 bochten€6.250 – €11.700€3.600 – €7.600Hele dag
Draaiende trap€7.500 – €12.100€5.050 – €10.1006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Rolde.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Rolde is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden grondig getest en worden onder garantie geleverd. Zo bespaart u zo 60% op de nieuwprijs. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. Het gros van de fabrikanten kunnen u ook helpen aan 2de-hands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-rolde-9451

Waarom een traplift?

Met een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit product werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. Veel modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Vaak kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elk geval is anders. Voor iedere gezinssituatie is er een passend model te vinden. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Rolde voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap is er vanaf €2.750 inclusief montage.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.350 incl. montage.Het systeem kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €10.000. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en overige opties zoals eenautomatische voetenplank.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit type is extra goed beschermd tegen hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende leverancier die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Aa en Hunze door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Interesse in deze woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Aa en Hunze. Mensen met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Wel draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en comfortabel zelfstandig te blijven. Via de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U indiceert wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. Uw WMO-consulent gaat bekijken of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak hoogteverschillen of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig een passende oplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien sturen ze u documentatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een traplift kiezen die in lijn is met uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Meer informatie of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? Onderstaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Spiekersteeg 1
 • 9461 BH, Aa en Hunze
 • Website: www.aaenhunze.nl
 • E-mail: sociaalteam@aaenhunze.nl
 • Telefoonnummer: 0592263468

Zijn er nog meer vergoedingen?
Behalve de traplift WMO Rolde subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door huishoudens die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een adviespunt of showroom rondom uw woonplaats. Een betrouwbare expert kan u de populaire liften demonstreren en informeert u over welk soort lift aansluit op uw situatie. Veel van de dealers hebben een gevarieerd assortiment. In het schema hieronder treft u leveranciers en merken die ook kunnen leveren in Rolde.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Rolde.

Goede merken
In uw omgeving zijn een aantal bekende traplift fabrikanten werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze merken hanteren een korte installatietijd en gunstige servicecontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn meerdere erkende fabrikanten Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Strobbe, Heymer, Platinum, Triwa. Populaire (2e hands) leveranciers van merken als deze zijn PractiComfort, Vegro, 123traplift, TipTop, Smienk.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een adviseur is u graag van dienst bij het vinden van een geschikte huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal kan de installatie van een traplift in Rolde binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als ThyssenKrupp + 123 traplift hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Swing.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurconstructie is handig voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Rolde is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Rolde hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de regel schommelt dat tussen de 115 KG tot 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de uitvoeringen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie